Van Hakkari ve Muş’a yağan kar ulaşımı durdurdu

VAN, HAKKARİ, MUŞ VE BİTLİS’TE KAR YAĞIŞI ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

VAN’DA YAŞANAN DURUM

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, kar ve tipi nedeniyle şehir genelinde ulaşımı engelleyen 162 mahalle ve 258 mezra bulunmaktadır.

Karla mücadele ekipleri, kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürmektedir.

Van’ın Bahçesaray ilçesi yolu da ulaşıma kapanmış olup, açılması için çalışmalar başlatılmıştır.

HAKKARİ’DE MEYDANA GELEN OLAYLAR

Hakkari’de gece saatlerine kadar etkisini sürdüren kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkileyerek ulaşımı aksattı.

İl Özel İdaresi verilerine göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle 51 köy ve mezra yolunda ulaşım durmuş durumdadır.

Karla mücadele ekipleri, bu yolların açılması için çalışmalarına devam etmektedir.

Belediye ve karayolları ekipleri, mahsur kalan sürücülere yardım etmek için karda kar temizliği çalışmalarını gece boyunca sürdürdüler.

MUŞ’TA OLAYLAR

Muş merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oldu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kentin merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı sonucunda 163 köy yolunun kapanmış olduğunu belirtti.

Yolların tekrar açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Yentür, sürücülere zincirsiz yola çıkmamaları uyarısında bulundu.

BİTLİS’TE SON DURUM

Bitlis’te etkili olan kar yağışı nedeniyle 165 yerleşim yerine ulaşım sağlanamamaktadır.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kardan dolayı kapanan 165 köy yolunun tekrar açılması için çalışmaların başladığını belirtti.

Kurtkan, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıda bulunarak, kar yağışının ardından vatandaşların araçları ve iş yerlerinin önlerinde biriken karları temizlediğini açıkladı.

Kar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, belediye ve karayolları ekipleri de cadde ve kaldırımlarda kar temizliği yaparak vatandaşlara destek oldu.

Related Posts

Hastanede hijyen skandalına ilginç çözüm: Başhekim farelere karşı kedi aldı

AKP Milletvekili Tuba Vural’ın eniştesinin başhekim olduğu hastaneyi fareler bastı. Önlem olarak sokak kedileri getirilip servislere salındı

Ekrem İmamoğlu’ndan halka bir çağrı daha geldi

Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, Gaziosmanpaşa’da düzenlenecek mitinge yurttaşları davet etti.

Tutuklanan Aykut Erdoğdu’dan tek cümlelik mesaj: ‘Vatan sağolsun’

Tutuklanmasının ardından sosyal medya platformundan tek cümlelik açıklama yapan eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Vatan sağolsun” dedi.

Balıkesir’de orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Balıkesir’de çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Evinde yangın çıkan kadın, 8 kattan atladı, facia Meclis gündemine taşındı

İstanbul Esenyurt’ta bir sitedeki 11 katlı binanın 8’nci katında yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyürken, dairede yaşayan E. D. (37), aşağı atladı. Yaşanan feci olay Meclis’in de gündemine taşındı.

TIR’dan 30 kilogram metamfetamin çıktı

Şırnak’ta gerçekleştirilen bir operasyonda, bir TIR’da 30 kilogram metamfetamin bulundu.