İsrail: İran’da 40’tan fazla füze altyapı unsuru vuruldu

İsrail Ordusu’nun Sosyal Medya Hesabından Yapılan Açıklamaya Göre, 25 Savaş Uçağı 40’tan Fazla Füze Altyapı Bileşenini Vurdu

İsrail ordusunun sosyal medya hesabından bugün yapılan açıklamada, İsrail’e doğru yönlendirilen 40’tan fazla füze altyapı bileşeninin yaklaşık 25 savaş uçağı tarafından vurulduğu belirtildi. Bu saldırıda füze depolama tesisleri ve İran Rejimi’nin askeri unsurlarının da hedef alındığı ifade edildi.

Ayrıca açıklamada, gece saatlerinde İran’da fırlatılmaya hazır bir “Emad” füze rampasının da vurulduğu bilgisi paylaşıldı.

İsrail’in İran’a Yönelik Şiddetli Saldırılarıyla Başlayan Çatışma

İsrail, 13 Haziran’da İran’ın çeşitli kentlerindeki nükleer tesisler dahil olmak üzere üst düzey komutanlarını hedef alan geniş çaplı saldırılar düzenledi. Bu saldırılarda İran’da Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve 9 nükleer bilim insanı da hayatını kaybederken, toplam sivil can kaybı 224 olarak açıklandı.

İran ordusunun İsrail’e yaptığı balistik füze saldırısında ise 24 kişinin hayatını kaybettiği ve 500’den fazla kişinin yaralandığı öğrenildi.

Türkiye başta olmak üzere pek çok ülke, İsrail’in bu saldırılarını kınadı.

Related Posts

Filistin yanlısı göstericiler, New York Times’ın “İsrail yanlısı” tutumunu protesto etti

Filistin yanlısı göstericiler, New York Times’ın “İsrail yanlısı” tutumunu protesto etti

Soykırım filmiyle Oscar almıştı! Ünlü aktör İsrail katliamına sessiz kalamadı: Bunu hissetmeyenler insan değildir

1997 yapımı Hayat Güzeldir (La Vita è Bella) filmiyle hafızalara kazınan, Nazi kampında oğluna hayatı oyun gibi göstererek onu korumaya çalışan bir babayı canlandıran Oscar ödüllü aktör Roberto Benigni, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına ve Batı’nın …

Sosyal medyadan öldüğünü yaydılar; gerçek ortaya çıktı

Mersin’in Erdemli ilçesinde iş makinesi operatörü Mustafa Kurşun (41) hakkında sosyal medya üzerinden öldüğüne dair paylaşımlar yapıldı. Paylaşımları görenlerin kendisini araması ile durumdan haberdar olan Kurşun, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

AKP’li belediyede 2,5 milyonluk ‘pide-ayran’ pazarlığı

Erzurum Palandöken Belediyesi’nin 21/F pazarlık usulüyle gerçekleştirdiği milyonluk pide-ayran ihalesine yalnızca bir firma katıldı. İhale, yaklaşık maliyetin hemen altına, HYK Grup’a verildi.

Savaşın ardındaki strateji: İran’da rejim değişikliğinin kapısı mı aralanıyor? Hamaney’in liderliği tarihi bir sınavla karşı karşıya

İsrail’in İran’a yönelik son saldırıları sadece nükleer tesisleri hedef almıyor. Peki, gerçekten amaç İran’da rejim değişikliği mi? Hamaney’in liderliği tarihî bir sınavda; bölgeyi sarsacak bu gerilimde perde arkasında neler yaşanıyor?

İran parlamentosunun, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması’ndan çekilmek için bir yasa tasarısı hazırladığı duyuruldu

İran parlamentosunun, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması’ndan çekilmek için bir yasa tasarısı hazırladığı duyuruldu