Hamas: İsrail, 7’nci turda salıvermesi gereken Filistinlileri yarın serbest bırakacak

Hamas, İsrail’in Rehine Naaşlarını Teslim Edecek

Hamas, İsrail’in yarın rehine naaşlarının teslim edilmesiyle eş zamanlı olarak geçen hafta esir takasının 7’nci turunda bırakması gereken Filistinlileri salıvereceğini duyurdu.

Hamas Sözcüsü Abdullatif El Kanu, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kanu, 27 Şubat Perşembe günü İsrailli rehinelerin cenazelerinin teslim edilmesiyle eş zamanlı olarak Filistinli esirlerin serbest bırakılacağını belirtti. Sürecin İsrail’in taahhütlerini yerine getirmesini sağlayacak yeni bir mekanizma çerçevesinde yürütüleceğini belirten Kanu, Mısırlı arabulucuların süreci garanti altına aldığını ve Hamas’ın anlaşmanın uygulanmasına bağlı olduğunu vurguladı.

Hamas’ın ateşkes ve esir takası anlaşmasında ikinci aşama için herhangi bir teklif sunmadığını belirten Abdullatif El Kanu, bu aşamaya hazır olduklarını ve tüm süreçleri tamamlamak için ciddi bir şekilde ilerlemek istediklerini ifade etti.

Ne Olmuştu?

Hamas, İsrail’le varılan ateşkes anlaşması kapsamında, rehine takasının yedinci turunda altı İsrailli rehineyi serbest bıraktı. Hamas’ın İsrailli rehineleri serbest bırakmasının ardından İsrail’in Filistinli tutukluları serbest bırakmasının İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun gerçekleştireceği güvenlik istişare toplantısından çıkacak karara bağlı olduğu belirtilmişti.

Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada, Filistinli esirlerin serbest bırakılmasının askıya alındığı bildirilmişti. Hamas, İsrail’in anlaşmayı ihlal ettiğini belirterek uluslararası toplumu, İsrail’e anlaşmayı uygulaması için baskı yapmaya çağırmıştı.

Ateşkes ve esir takası anlaşması yürürlüğe girdikten sonra, İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirler ile İsrailli ve Taylandlı esirler serbest bırakılmıştı. Esir takasının ilk altı turunda bin 135 Filistinli esir ile 19 İsrailli ve 5 Taylandlı esir serbest bırakılmıştı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Kanada’da özel uçak kaçırıldı, hava sahası kapatıldı

Kanada’da özel ‘Chessna’ tipi bir uçağın kaçırılması, Vancouver Uluslararası Havalimanı hava sahasının geçici olarak kapatılmasına neden oldu. Havalimanı 39 dakikalık kapatılma sırasında 9 uçağın yönlendirildiği açıklandı. Şüpheli gözaltına alındı.

Gazze’de ölü sayısı 58 bini aştı

Soykırımcı İsrail, Gazze’ye yönelik dünkü saldırılarında 90 Filistinliyi daha katletti. 7 Ekim 2023’ten beri süren soykırımda resmi olarak tespit edilebilen toplam ölü sayısı 58 bin 66’ya, yaralı sayısı 138 bin 520’ye ulaştı. Kuşatma nedeniyle Gazze’deki açlık krizi de tahammül edilemeyecek noktaya vardı.

Büyük Kanyon’da çıkan yangın bir günde yaklaşık 20 kat büyüdü

ABD’de, Arizona eyaletinin kuzeyinde bulunan Büyük Kanyon civarında çıkan orman yangını, 24 saat içinde neredeyse 20 kat büyüdü.

Silah bırakma dünya basınında… ‘Önemli bir adım’

TERÖR örgütü PKK’dan bir grubun Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye’de barışa zemin hazırlamak için silah bırakıp bunları kazanda yakmaları uluslararası basında da geniş yankı buldu.

Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Muğla’da düzenlenen uyuşturucu operasyonundan gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Kurultay İŞKUR gibi çalıştı: Özgür Özel’e oy veren 121 delegeye iş

Yeni Şafak Gazetesi’nin 11 Temmuz 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler… Güneşin payı gazı solladı Türkiye’de geçtiğimiz ay 27 bin 299 gigavatsaate ulaşan elektrik üretiminin içerisinde güneş enerjisinin payı yüzde 14,75’lik …