Eski PlayStation yöneticisi, Nintendo ve Switch 2’yi yerden yere vurdu

Shuhei Yoshida, Nintendo’ya Yönelik Eleştirilerde Bulundu

PlayStation’ın eski yöneticilerinden Shuhei Yoshida, Nintendo’nun yenilikçi yaklaşımını terk ettiğini ve daha çok donanım geliştirmeye odaklandığını belirtti. Yoshida’ya göre, bu değişim Nintendo’nun karakteristik çizgisinden uzaklaşmasına yol açıyor.

Yoshida, Easy Allies’a verdiği röportajda, Switch 2’nin tanıtımını yaparak, cihazı beklenenin ötesine geçemeyen, sadece geliştirilmiş bir Switch olarak nitelendirdi. Ona göre, Nintendo her zaman donanım ve yazılımı birlikte düşünerek kullanıcıya eşsiz deneyimler sunmayı hedefliyordu. Ancak yeni nesil Switch, bu anlayıştan uzak görünüyor: “Bana göre Nintendo’nun kimliğini kaybetmeye başladığını gösteren bir işaret bu. Eskiden yeni donanımlar, yeni deneyimler getirirdi. Şimdi ise elimizde sadece daha güçlü bir Switch var.”

Nintendo, Rakiplerine mi Benzemeye Başladı?

Yoshida, Nintendo’nun stratejisinin artık Sony ve Microsoft gibi büyük şirketlerin donanım tanıtım stratejilerine benzemeye başladığını iddia etti. Ona göre, şirket yenilikçi oyun deneyimleri yerine donanımsal iyileştirmelere odaklanıyor: “Donanımı tanıtırken artık 4K çözünürlük, 120 fps gibi teknik veriler üzerinden ilerliyorlar. Bu, Sony ya da Microsoft’un yaptığı şey. Nintendo’nun farkı bu değildi.”

Yoshida ayrıca Nintendo’nun yeni konsolunda sunulacak üçüncü parti oyunlar hakkında da görüşlerini dile getirdi. Elden Ring: Tarnished Edition gibi yapımların Switch 2’ye gelmesi, konsolun oyun kütüphanesini genişletse de Yoshida’ya göre bu oyunlar zaten diğer konsollarda deneyimlenmiş durumda: “Daha önce hiç konsol sahibi olmayanlar için bu etkileyici olabilir. Ancak diğer konsollarda oyun oynayan biri için Switch 2, büyük bir yenilik vadetmiyor.”

Bu yorumlar, Nintendo’nun yeni stratejisinin oyun dünyasında nasıl bir etki yaratacağı konusunda önemli tartışmalar başlatırken, şirketin gelecek planları büyük merak konusu olmaya devam ediyor.

Related Posts

İnsan beyin hücreli ilk ticari bilgisayar kiralanabiliyor

Dünyanın insan beyin hücreleriyle çalışan ilk ticari hibrit bilgisayarı kiralanmak üzere. Tıpta çığır açması beklenen bu biyolojik makine, İngiltere’de bir laboratuvarda geliştirildi ve daha önce “DishBrain” adıyla tanıtılan Pong oynayan prototipin üzerine inşa edildi.

Yeni İtalyan ‘beygiri’ tanıtıldı: Fiziksel tuşlar geri döndü, kabin tasarımında devrim gibi yenilik

Ferrari, Roma’nın emekliliğinin ardından sahneye çıkardığı yeni modeli Amalfi ile gücünü ve tasarım vizyonunu bir üst seviyeye taşıyor. Güçlendirilmiş V8 motoru ve baştan aşağı yenilenen iç mekanıyla Amalfi, markanın yeni nesil süper otomobillerine göz kırpıyor.

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıt masraflarınız yarı yarıya düşecek

Akaryakıt fiyatları cep yakarken masrafları yarı yarıya düşürmenin yolları belli oldu. Uzmanların verdiği tavsiyelere uyanlar ayda en az 500 TL kar elde edecek.

Deniz Öncü İtalya’da piste çıktı

Motosiklet sürücüsü Deniz Öncü, Moto2 Dünya Şampiyonası’nın İtalya’da düzenlenen 9. ayağında 6. oldu.

iPadOS 26 hangi iPad’lere gelecek?

Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da iPad kullanıcılarını yakından ilgilendiren büyük bir güncellemeyle karşımızda: iPadOS 26. Yeni sürüm, performans iyileştirmeleri ve yepyeni özelliklerle iPad deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Ancak bu güncellemeden herkes yararlanamayacak.

Gazlı ocaklardaki kanser tehlikesi

Yayınlanan yeni bir araştırma, gazlı ocaklar tarafından salınan benzen gazının kanser riskini arttıracak ölçüde olduğunu ortaya koydu. Üstelik bu risk çocuklarda daha yüksek.