Elazığ’da Üniversite Öğrencileri Çocuklara Çevre Bilinci Aşılıyor

Elazığ Üniversite Öğrencileri, Anaokulu Öğrencilerine Çevre Bilinci Aşılıyor

Elazığ’da eğitim gören üniversite öğrencileri, çeşitli etkinlikler düzenleyerek anaokulu öğrencilerinde çevre bilinci oluşturma çalışmalarına hız verdi.

Üniversite eğitimlerini Elazığ’da sürdüren ve Harput Kız Öğrenci Yurdu’nda konaklayan 40 öğrenci, çocuklarda çevre bilincini geliştirmek amacıyla “Geleceğe Nefes, İnsanlığa Nefes Projesi”ni hayata geçirdi.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteğiyle kendi harçlıklarını biriktirerek öğrenciler için hediye alan gençler, okullarda çevre konulu sunumlar yaparak öğrencileri su tasarrufu, çevre temizliği, ağaçlandırma ve hava kirliliğinin önlenmesi konularında bilgilendiriyor.

Okul, park ve sosyal alanlarda gerçekleştirilen çevre temizliğine katılan gençler, hazırladıkları ata tohumları ve fidanları çocuklarla birlikte toprağa ekiyor.

Proje kapsamında 4 okulu ziyaret eden öğrenciler, çocuklara yönelik yüz boyama ve palyaço gösterileri gibi etkinlikler de düzenliyor.

Harput Kız Öğrenci Yurdu Eğitim Sorumlusu Fadime Açıkkapı, yurtta kalan öğrencilerin bu tür sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini belirtirken, öğrencilerin gelecek için sağlıklı bir çevre ve toprak bilinci oluşturulmasına katkı sağladıklarını vurguluyor.

Açıkkapı, projenin anaokullarında gerçekleşmesinin öneminden bahsederek, çocuklara çevre bilincinin eğlenceli ve etkili bir şekilde kazandırılmasının amaçlandığını kaydediyor.

Üniversite öğrencisi Erkek ise proje kapsamında çocuklarla yaptıkları etkinliklerle suyun, toprağın ve çevrenin önemini pratikte gösterdiklerini dile getiriyor.

Diğer bir üniversite öğrencisi Elanur Demir ise çocuklarla gerçekleştirdikleri etkinliklerle güzel zaman geçirdiklerini ve çevre bilincini pekiştirdiklerini ifade ediyor.

Projeye katılan ana sınıfı öğrencisi Ömür Eliz Doğan ise fidan dikmenin önemini anladığını belirterek, bu tür projelerin eğitimin temelinden başlayarak uygulanmasının önemli olduğunu dile getiriyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Suat Öztürk – Kültür Sanat

Related Posts

Bakan Tekin’den LGS tartışmalarıyla ilgili açıklama: Soruları bizim okullarımızdan öğretmenlerimiz hazırlıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS tartışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Tekin, “Soruları bizim okullarımızdan öğretmenlerimiz hazırlıyor. Sonrasında ihtiyaç duyulursa akademik anlamında üniversitelerden öğretim üyelerine soruların bilimselliğiyle ilgili hakemliğine başvurulduğu olabilir. 29 kişi hakkında soruşturma açıldı. Bunun içinde farklı kamusal görevi olanlar da var. Hepsi soruşturmanın selameti açısından valilik tarafından görevden uzaklaştırılmış durumda” dedi.

Nilüfer, 1 Ağustos’ta Harbiye’de müzikseverlerle buluşuyor

Nilüfer, 1 Ağustos’ta Harbiye’de müzikseverlerle buluşuyor

15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz’da özel sektör ve bankalar çalışıyor mu? 2025 resmi tatil takvimi

15 Temmuz resmi tatil mi olacak, sorusu Temmuz ayının üçüncü haftası yaklaşırken milyonlarca kamu ve özel sektör çalışanının gündeminde yer alıyor. Bu sene de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde yurt genelinde anma törenleri ve etkinlikler düzenlenecek. Pazartesi gününe denk gelen 15 Temmuz’da resmi kurumların çalışma durumuna göre planlarına yön verecek olanlar, resmi tatiller takvimine yoğunlaştı. Kurban Bayramı sonrası 15 Temmuz tatiline yönelen özel sektör çalışanları, bu tarihte çalışmaları durumunda mesai ücreti alıp almayacaklarını da merak ediyor. Mevzuata göre resmi tatil günlerinde kamu kurumları kapalı oluyor. Peki, 15 Temmuz tatil mi, yarım gün mü, bankalar çalışıyor mu? 15 Temmuz hangi gün? İşte, o konular hakkında ayrıntılı bilgiler.

Antik dönemden bugüne uzanan yerel lezzetler: 07/07 Gastrofest’in beşincisi Antalya’da düzenlendi

Antik dönemden bugüne uzanan yerel lezzetler: 07/07 Gastrofest’in beşincisi Antalya’da düzenlendi

LGS tercih dönemi başlıyor: Nelere dikkat edilmeli?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçlarının 11 Temmuz Cuma günü açıklanması bekleniyor. Tercih dönemi ise 14 Temmuz’da başlayacak ve 24 Temmuz’da sona erecek. Sadullah Oğuz da bu sürecin sadece bir okul tercihi değil, aynı zamanda bir yaşam tercihine dönüştüğünü söyleyerek “Tercih süreci öğrencilerimiz için sadece bir okul seçimi değil, hayatlarında verdikleri ilk önemli kararlardan biridir. Öğrenciler bu süreçte yalnızca bir okul değil, aynı zamanda bir yaşam ortamı seçiyor” dedi.

Yapay zeka çocuklarda yaratıcılık becerisini nasıl etkiliyor?

Neredeyse her yaş grubundan çocuk, gün içerisinde yapay zeka araçlarıyla etkileşim içerisine giriyor.