Dolar/TL Dün Düşüş Eğilimindeydi
Dolar/TL dün düşüş eğilimindeydi ve önceki kapanışının yüzde 0,2 altında 39,8120’den günü tamamladı. Bugün ise saat 09.30 itibarıyla yüzde 0,1 artışla 39,8540’tan işlem görüyor. Benzer şekilde avro/TL yüzde 0,1 yükselişle 46,9810’dan, sterlin/TL ise yüzde 0,2 artışla 54,8120’den satılıyor. Dolar endeksi de yüzde 0,1 artışla 96,8 seviyesinde bulunuyor.
Dolar ve euroda son durum ne? Piyasalarda gün ortası! (30 Haziran 2025)
ABD’nin ticaret ortaklarıyla uzlaşabileceğine yönelik iyimserlikler artarken, ABD Başkanı Donald Trump’ın tarife politikalarının kesinlik içermemesi varlık fiyatlamalarında etkili oluyor. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından düzenlenen ECB Merkez Bankacılığı Forumu’nda ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey ve Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Kazuo Ueda gibi üst düzey merkez bankası yetkililerinin yapacakları açıklamalar da yatırımcıların dikkatini çekiyor.
Analistler, dünya genelinde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileriyle birlikte Avro Bölgesi’nde enflasyon ve ABD’de JOLTS açık iş sayısı verilerinin yakından takip edileceğini belirtiyor.