Diyarbakır’da görme engelliye ‘bağımsız hareket eğitimi’

Diyarbakır’da Görme Engellilere Bağımsız Hareket Eğitimi Verilecek

DİYARBAKIR (İGFA) – Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası vasıtasıyla kör bireylerin bağımsız ve güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlamak amacıyla “Bağımsız hareket eğitimi” düzenleyecek. Eğitim için başvurular 26 Aralık-3 Ocak tarihleri arasında Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bulunan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na yapılacak. Eğitim, başvuruların tamamlanmasının ardından 6 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi’nde bulunan Mola Evi’nde gerçekleştirilecek.

Birçok Konuda Eğitim Verilecek

Eğitim programı, duyusal ayırt etme ve kavramlar ayırt etme tekniklerinden başlayarak, arama teknikleri ve yönelim becerileri gibi çeşitli konuları içerecek. Katılımcılar, takip ve rehberle yürüme teknikleri ile baston kullanımı hakkında da eğitim alacak.

Eğitim Engelliler İçin Önemli Bir Adım

Bağımsızlık ve güvenliklerini artırmayı hedefleyen eğitim programı, kör bireylerin günlük yaşamlarında daha bağımsız bir şekilde hareket etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Eğitim, toplumda engellilere karşı farkındalığın artırılmasına ve onların günlük hayatlarını daha bağımsız bir şekilde sürdürebilmelerine destek olacak önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Bu değerli eğitimden faydalanmak isteyen kör bireyler, 26 Aralık-3 Ocak tarihleri arasında Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na başvuruda bulunabilirler.

Related Posts

Kanada da Filistin’i tanımaya hazırlanıyor

Kanada Başbakanı Mark Carney, eylülde yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Filistin devletini tanıyacaklarını açıkladı.

Belçika’dan iki İsrail askeri hakkında yeni karar

Belçika Federal Savcılığı, ülkede Gazze’de savaş suçu işlediklerine dair şikayet üzerine gözaltına alınıp sorgulanan 2 İsrailli askerin dosyasını, Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) sevk etme kararı aldığını açıkladı. Federal Savcılıktan yapılan …

Erdoğan, Chobani’nin sahibi Hamdi Ulukaya ile görüştü

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe ile yapılan sponsorluk anlaşması yapan Chobani firmasının kurucusu Hamdi Ulukaya’yı ağırladı.

Ali koç sinyal verdi: Bugün İstanbul’a geliyor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un transfer için ‘bugün bile bir şey olabilir’ dediği isim beli oldu. Sarı-lacivertliler, PSG Milan Skriniar için tüm şartlarda anlaşma sağladı. Oyuncunun ise bugün İstanbul’a geleceği belirtildi.

Diyarbakır’da İtfaiye Aracının Kazası

Ergani’de itfaiye aracı devrildi, 1’i ağır 3 itfaiye eri yaralandı, inceleme başlatıldı.

Gazipaşa’da Kirlilik Sorunu: 500 Metre Boru Bulundu

Gazipaşa’da Selinus Sahili’nde bulunan 500 metre uzunluğundaki plastik boru kaldırıldı.