Depremde 96 kişiye mezar olan Hasan Alpargün Apartmanı’nın yıkılmasıyla ilgili 3 kamu görevlisine soruşturma izni verildi

Adana Seyhan Kaymakamlığı, Hasan Alpargün Apartmanı ile ilgili 3 Kamu Görevlisine Soruşturma İzni Verdi

Adana Seyhan Kaymakamlığı, 6 Şubat depremlerinde 96 kişinin yaşamını yitirdiği Hasan Alpargün Apartmanı ile ilgili Seyhan Belediyesi eski imar müdürü Alim Erdoğan, Seyhan Belediyesi eski imar müdür yardımcısı Sitare Koçoğlu ve o dönem Seyhan Belediyesi’nde inşaat mühendisi olarak çalışan F.Y. hakkında soruşturma izni verdi.

6 Şubat depremlerinde, Adana’nın Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi’ndeki 14 katlı Hasan Alpargün Apartmanı da yıkıldı, 96 kişi yaşamını yitirdi.

Seyhan Belediyesi eski Ruhsat Şube Şefi İ.E.’nin 23 Nisan 2023’te, Seyhan Belediyesi Harita ve Kadastro Mühendisi M.D.’nin ise 18 Haziran 2022’de vefat etmeleri nedeniyle haklarında soruşturma izni verilmediği ifade edildi.

Hasan Alpargün Apartmanı’nın yanı sıra 63 kişinin yaşamını yitirdiği Tutar Yapı Sitesi ile 10 kişinin hayatını kaybettiği Beluk Apartmanı’nın yıkılmasıyla ilgili de hakkında soruşturma izni verilen Alim Erdoğan için bu üç apartmanın yıkılmasına ilişkin iddianame hazırlanması bekleniyor.

Related Posts

Kurban pazarlarındaki yoğunluk bayramın ikinci gününde de sürüyor

Başkentte Kurban Bayramı’nın ikinci gününde kesimhane ve kurban pazarlarında yoğunluk devam ediyor.

Bartın’da ırmakta boğulan genç son yolculuğuna uğurlandı

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde serinlemek için girdiği ırmakta boğularak hayatını kaybeden 20 yaşındaki Ensar Akgül, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek Yoğun Bakımda

Ferdi Zeyrek son durum…Türkiye Zeyrek’in sağlığına kavuşması için kenetlenirken, herkes doktorlardan gelecek güzel haberlere odaklandı. 

Silahlı saldırıya uğrayan Cenk Yiğiter’den sert tepki: ‘Organize bir saldırıda sadece tetikçi tutuklu’

Evinin yakınlarında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan akademisyen Cenk Yiğiter, “Organize bir saldırıda sadece tetikçi tutuklu. Gözcü, silah ticareti yapma şüphelileri adli kontrol ile serbest. Neden? Hapishanelerde anayasal haklarını kullanan öğrencilerden, siyasetçilerden, gazetecilerden yer kalmadığı için mi?” diye sordu.

Hastanede hijyen skandalına ilginç çözüm: Başhekim farelere karşı kedi aldı

AKP Milletvekili Tuba Vural’ın eniştesinin başhekim olduğu hastaneyi fareler bastı. Önlem olarak sokak kedileri getirilip servislere salındı

Ekrem İmamoğlu’ndan halka bir çağrı daha geldi

Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, Gaziosmanpaşa’da düzenlenecek mitinge yurttaşları davet etti.