CHP’li Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanı Tekin’e sordu: 2016 yılında tespit edilen sahte diplomalı öğretmenlerle ilgili hangi işlemler yapıldı?

T24 Haber Merkezi

CHP Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, 2016’da Nabi Avcı Milli Eğitim Bakanı iken tespit edilen sahte diplomalı öğretmeler ve geçtiğimiz yıl eylül ayında yaşanan mülakat sonuçlarının e-devlet üzerinden açıklanıp geri çekilmesi üzerine yürütüldüğü açıklanan soruşturmalar hakkında iki soru önergesi verdi. Özçağdaş, “2016 yılında tespit edilen sahte diplomalı öğretmenlerle ilgili hangi işlemler yapılmıştır?” sorusunu yöneltti.

CHP’li Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soru önergesi verdi.

2016’da Bakan Avcı sahte diplomalı öğretmenler tespit edildiğini söylemişti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, 2016’da Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın sahte diplomalı öğretmenler tespit edildiğini ve 1999’dan bu yana atanmış öğretmenlerin diplomalarının incelendiğini hatırlattığı soru önergesinde şöyle dedi:

“Dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı 2016 yılında yaptığı bir açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 50-60 civarında sahte diplomalı öğretmen tespit edildiğini, 1999 yılından o güne kadar atanmış olan öğretmenlerin diplomalarının inceleme altına alındığını ifade etmiştir.”

Sahte diploma ile atanmış kaç öğretmen tespit edilmiştir?

Sahte diploma skandalının ortaya çıktığı bugünlerde, geçmişte bahsedilen sahte diplomalı öğretmenler hakkında yürütülen soruşturmanın sonucu üzerine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması üzerine verdiği soru önergesinde Özçağdaş şunları sordu:

2016 yılında tespit edilen sahte diplomalı öğretmenlerle ilgili hangi işlemler yapılmıştır? Dönemin Bakanı Nabi Avcı’nın 1999 yılından 2016 yılına kadar atanan öğretmenlerin diplomalarının İnceleneceğine dair yaptığı açıklamasından sonra sahte diploma ile atanmış kaç öğretmen tespit edilmiştir? Bu öğretmenlerle ilgili hangi iş ve işlemler yapılmıştır? Bugüne kadar sahte diploma ile ataması yapılan öğretmenlerin yıllar bazında sayısı kaçtır? Sahte diplomalı öğretmenlerin atandığı dönemlerdeki bakan, müsteşar ya da ilgili sorumlular kimlerdir? Sorumlu kişiler hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Sonuçları nelerdir?”

Özçağdaş, 19 Eylül 2024’te mülakat sonuçlarının e-devlet üzerinden açıklanıp geri çekilmesi üzerine ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’ndaki bir arkadaşımız sistemin verilerini e-devlete açmış. Niye açmış onu ben de merak ediyorum. Süreç hakkında soruşturma yürüteceğiz.” söylemini hatırlattı.

Olayın üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen kamuoyuna açıklama yapılmadı

Olayın üzerinden neredeyse bir yıl geçtiğini ama soruşturma sonuçları hakkında kamuoyuna bilgi verilmediğini söyleyen Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması üzerine verdiği soru önergesinde şunları sordu:

“Mülakat sonuçlarının e-devlet üzerinden açıklanıp geri alınması üzerine yürütüleceği söylenen soruşturma yapıldı mı? Yapıldıysa sonuçları nelerdir? Yapılmadıysa sebebi nedir? Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda ya da Bakanlık’ta çalışanlardan soruşturma sonucunda kimlere, hangi yaptırımlar uygulanmıştır? Olayın üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen kamuoyuna neden bir açıklama yapılmamıştır?”

 
 
 
 
 

 
 

 
 

 

Related Posts

F-35B Uçağı Acil İniş Yaptı

İngiltere’ye ait F-35B, Kagoshima Havalimanı’na teknik arıza nedeniyle acil iniş yaptı.

Balıkesir’de çıkan yangında 15 ev kül oldu

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde çıkan yangında 15 ev kullanılamaz hale geldi.

Dijital Çağa Direniş: Kitap Kafe

Bursa’da Abdullah Ertürk, dijital etkilerle mücadele eden kültürel bir kitap kafe açtı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Rusya ateşkes yerine yeni saldırılara hazırlanıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Rusya ateşkes yerine yeni saldırılara hazırlanıyor

Ukrayna ordusuna katılmak istemişti: Zinchenko Fenerbahçe’ye geliyor

Fenerbahçe orta saha transferinde Premier Lig’e yöneldi. Sarı Lacivertliler, Ukrayna ordusuna katılmak isteyen Zinchenko için Arsenal ile görüşüyor.

İzmir’de anne dehşeti: Kızlarını bıçakladı, intihar etti

İzmir’in Dikili ilçesinde bir çocuğunu bıçaklayarak öldüren, diğerini ağır yaralayan kadın intihar etti.