MEB, YKS ve LGS adayları için 30 binden fazla ‘Tercih Danışmanlığı Birimi’ oluşturdu

Bakanlık, LGS ve YKS Tercih Danışmanlığı İçin Binlerce Birim Hazır

Bakanlık kaynaklarına göre, ülke genelindeki Rehberlik ve Araştırma Merkezleri ile Halk Eğitimi Merkezleri, Mesleki Eğitim Merkezleri ve Bakanlığın resmi okullarında bulunan 8. sınıf öğrencileri için ortaokullar ve 12. sınıf öğrencileri için liselerde, LGS ve YKS tercih danışmanlığı için toplam 30,623 Tercih Danışmanlığı Birimi’nin fiziki ve teknik altyapıları hazır.

14-24 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek LGS ve YKS tercih döneminde, Türkiye genelinde açılan Tercih Danışmanlığı Birimlerinde öğrenci ve velilere rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar destek verecek.

Öğrenciler ve veliler, LGS tercih danışmanlığı için 11,391, YKS tercih danışmanlığı için ise 19,232 tercih birimi arasından en yakın birimden hizmet alabilecekler.

Tercih Danışmanlığı Birimlerinde yapılacak bireysel görüşmelerde, öğrencilere öz farkındalık, akademik yeterlilik ve ilgi alanları doğrultusunda rehberlik hizmeti sunulacak.

ÖSYM takvimine göre 22 Temmuz’da açıklanacak YKS sonuçlarının ardından, belirlenen takvim doğrultusunda YKS Tercih Danışmanlığı Birimleri de danışmanlık hizmeti sunacak.

Related Posts

DGS 2025 ne zaman? Başvuru ve sınav tarihi belli oldu! İşte 2025 Dikey Geçiş Sınavı DGS sınav ve başvuru tarihi

Temmuz ayında yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavı DGS 2025 öncesinde sınava girecek öğrenciler merak içerisinde “DGS ne zaman?” ve “2025 DGS sınav giriş belgeleri yayınladı mı?” sorularının cevabını araştırıyor.  Hemen belirtelim ki ÖSYM tarafından sınav takviminin açıklanmasının ardından merak edilip araştırılan “DGS 2025 ne zaman?” sorusu da cevabını bulmuş oldu. Peki, DGS sınav giriş belgeleri açıklandı mı? 2025 DGS ne zaman? İşte merak edilip araştırılan sorunun cevabı…

SON DEPREMLER 27 HAZİRAN AFAD VE KANDİLLİ || Deprem mi oldu? Az önce nerede deprem oldu, son deprem ne zaman, kaç büyüklüğünde oldu?

Son depremler listesi 27 Haziran Cuma yani bugün yurt genelinde hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Hemen belirtelim ki yurtiçi ve komşu ülkelerde meydana gelen depremler AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından anbean kaydediliyor. Son olarak dün 16.34’te Sivas Ulaş’ta 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizde derledik. İşte son depremler 27 Haziran son depremler listesi…

KPSS A Grubu nedir? KPSS A Grubu hangi meslekleri kapsıyor?

Kamu kurumlarında kariyer hedefleyen üniversite mezunları için en önemli adımlardan biri olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), adayların atama yapılacağı kadro türüne göre A Grubu ve B Grubu olmak üzere ikiye ayrılır. Peki, KPSS A Grubu nedir? KPSS A Grubu hangi meslekleri kapsıyor?

Adli Tatil ne zaman başlayacak? Adli mercilerde işi olanlar dikkat! 2025 Adli Tatil başlangıç ve bitiş tarihi

Adli tatil ne zaman başlayacak? Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte özellik adli mercilerde işi olanlar merak içerisinde başta belirtilen sorunun cevabını araştırıyor. Bilindiği üzere Adli tatil süresince nöbetçi mahkemeler haricinde tüm yargılama faaliyetlerinin büyük kısmı duruyor. Bu nedenle dava tarihleri de Adli tatil sonrasına erteleniyor. Peki, 2024 Adli tatil ne zaman başlayacak? İşte merak edilen 2025 Adli tatil başlangıç ve bitiş tarihi…

Sakarya Üniversitesi, THE 2025 etki sıralamasında yükseldi

Sakarya Üniversitesi, Times Higher Education (THE) tarafından yayımlanan 2025 Etki Sıralaması’nda (Impact Rankings) sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik çalışmalarıyla Türkiye genelinde 14–18 aralığında yer aldı.

Husiler kimdir, hangi ülkeye ait? Husiler’in askeri gücü ne kadar? Yemen’deki İran destekli Husiler dünyanın gündeminde!

İsrail-İran arasındaki gerilim sürerken, Yemen’deki İran destekli Husiler, İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bazı “hassas noktaları” hedef aldıklarını duyurdu. Husilerin Askeri Sözcüsü ayrıca, bu operasyonun İran ordusu ve Devrim Muhafızları tarafından yürütülen operasyonlarla uyumlu olduğunu ve hedeflerine başarıyla ulaştığını kaydetti. Bu gelişmenin ardından, Husiler yeniden dünyanın gündemine oturdu. Yemen’de, Şiiliğin Sünniliğe en yakın kolu sayılan ve bir zamanlar Yemen’i yöneten Zeydi mezhebine mensup kesim içinde şekillenmeye başlayan Husiler, siyasi bir hareket olarak 1992’de Hüseyin Bedreddin el-Husi tarafından kuruldu. Peki, Husiler kimdir, hangi ülkeye ait? Husiler’in askeri gücü ne kadar? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.