Zelenski: Kuzey Kore taburu iki gün içinde yok edildi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Rusya ve Kuzey Kore Güçleri Arasındaki Çatışmada Ağır Kayıplar

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya ile Kuzey Kore arasında yaşanan çatışmalarda bir Kuzey Kore taburunun iki gün içinde imha edildiğini iddia etti. Zelenski, çatışmaların Ukrayna sınırına yakın Makhnovka köyü yakınlarında gerçekleştiğini bildiren bir video mesajı paylaştı.

Zelenski, mesajında, “Son iki günde Makhnovka yakınlarında Rus kuvvetlerinin Kuzey Kore piyadeleri ve Rus paraşütçülerinden oluşan bir taburu kaybettiğini” belirtti. Taburlardaki asker sayısının değişebileceğini ancak genellikle bir taburda birkaç yüz asker bulunduğunu vurguladı.

Ukrayna ve Batılı yetkililerden gelen raporlar, yaklaşık 11 bin Kuzey Kore askerinin Kursk bölgesine konuşlandırıldığını gösteriyor. Bu birliklerin zorlu arazi koşulları ve yetersiz destekle mücadele ettiği ve ağır kayıplar verdiği belirtiliyor.

Zelenski, 23 Aralık’tan bu yana 3 binden fazla Kuzey Kore askerinin öldürüldüğünü veya yaralandığını iddia etti. Kuzey Kore güçlerinin Rus mevkidaşlarından yeterli koruma almadığı ve bazı Kuzey Kore birliklerinin yakalanmaktan kaçınmak için intihar ettiği iddiaları da bulunuyor.

Related Posts

Kongo’da sel, 100 can aldı

Kongo’nun doğusunda Tanganika Gölü kıyısındaki Kasaba köyünde sel felaketi en az 100 can aldı. Ulaşımın sadece gölden sağlandığı ve iletişim altyapısının bulunmadığı bölgede yardım çalışmaları güçlükle ilerliyor.

⁠IMF’den Pakistan’a 1,4 milyar dolarlık yeni kredi

⁠IMF’den Pakistan’a 1,4 milyar dolarlık yeni kredi

Kuzenini öldürmüştü: İstenen ceza belli oldu

Pendik’te, kuzeni Duygu Şahin’i bıçaklayarak öldüren Talip Yıldız hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle iddianame hazırlandı. İddianamede ifadesine yer verilen ve kuzeni Duygu’yu 45 bıçak darbesiyle öldürdüğü ortaya çıkan, Talip Yıldız’ın, genç kızla gönül ilişkisi olduğunu söylediği belirtildi.

Engelli öğrenciye skandal yanıt veren rektör konuştu: Sözlerim çarpıtıldı

Kocaeli Üniversitesi’nde soru-cevap etkinliğinde engelli öğrencinin tuvalet talebiyle ilgili verdiği cevapla tartışmaların odağında kalan Kocaeli Üniversitesi’nde (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Etkinlik sırasında dile getirilen engelli tuvaleti meselesi, devletimizin gücüyle çözülemeyecek bir mesele değildir. Bu konu çarpıtıldı. Devletimiz güçlüdür; binlerce, yüz binlerce tuvalet yapabilir. Burada mesele yalnızca bir tuvalet değil” dedi.

İmamoğlu’ndan yeni açıklama: Sesimizden korkuyorlar

Erişim engeli getirilen X hesabı üzerinden, uluslararası kamuoyuna yönelik paylaşımlar yapan CHP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, bu hesaptan yeni bir paylaşımda bulundu.

Gazze’de 65 binden fazla çocuk açlık nedeniyle ölüm riski altında: 40 gündür ekmeğe erişim yok

İsrail’in uyguladığı abluka nedeniyle Gazze’de 65 binden fazla çocuğun açlık kaynaklı ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi. Gazze’deki hükümetin medya ofisi yaptığı açıklamada “Bölgede 40 gündür hiçbir fırın çalışamıyor, halkın temel gıdası olan ekmeğe erişimi tamamen kesilmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir