Uyuşturucu sevkiyatı yapmak için kargo acentesi kurmuşlar!

Uyuşturucu Sevkiyatı Yapan Organize Suç Örgütü Çökertildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyon sonucu, kargo şirketi çalışanı gibi davranarak uyuşturucu sevkiyatı yapan organize suç örgütü deşifre edildi.

Antalya, İzmir ve İstanbul’a uyuşturucu göndermek amacıyla sahte kimliklerle bir kargo acentesi kuran şüpheliler, yaklaşık 6 aydır teknik ve fiziki takibe alınmıştı. Uyuşturucu maddelerin özel vakumlu poşetlerle çay paketlerinin içine gizlendiği ve sevkiyatların başkalarına ait ad ve kimlik bilgileriyle yapıldığı belirlendi.

27 Mayıs’ta gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda aralarında 4 kamu görevlisinin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 40 kilogram skunk, ruhsatsız tabancalar, vakumlama poşetleri ve suçta kullanılan cep telefonları ele geçirildi.

Yapılan soruşturma sonucunda, şüphelilerin Diyarbakır, Antalya ve İzmir’deki taşınır-taşınmaz mal varlıkları ve banka hesaplarında toplam değeri yaklaşık 120 milyon TL olan varlıklara tedbir kararı getirildi.

Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 9 şüpheli, çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Related Posts

Hastanede hijyen skandalına ilginç çözüm: Başhekim farelere karşı kedi aldı

AKP Milletvekili Tuba Vural’ın eniştesinin başhekim olduğu hastaneyi fareler bastı. Önlem olarak sokak kedileri getirilip servislere salındı

Ekrem İmamoğlu’ndan halka bir çağrı daha geldi

Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, Gaziosmanpaşa’da düzenlenecek mitinge yurttaşları davet etti.

Tutuklanan Aykut Erdoğdu’dan tek cümlelik mesaj: ‘Vatan sağolsun’

Tutuklanmasının ardından sosyal medya platformundan tek cümlelik açıklama yapan eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Vatan sağolsun” dedi.

Balıkesir’de orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Balıkesir’de çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Evinde yangın çıkan kadın, 8 kattan atladı, facia Meclis gündemine taşındı

İstanbul Esenyurt’ta bir sitedeki 11 katlı binanın 8’nci katında yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyürken, dairede yaşayan E. D. (37), aşağı atladı. Yaşanan feci olay Meclis’in de gündemine taşındı.

TIR’dan 30 kilogram metamfetamin çıktı

Şırnak’ta gerçekleştirilen bir operasyonda, bir TIR’da 30 kilogram metamfetamin bulundu.