Teröristbaşı’ndan silah bırakma çağrısı gelir mi? Altan Sancar Sözcü TV’de açıkladı

DEM Partili Milletvekilleri Öcalan ile Görüşme Yaptı

DEM Parti‘ye bağlı milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan, İmralı adasında bulunan terörist lider Öcalan ile gerçekleştirdikleri görüşmenin detayları yakında kamuoyu ile paylaşacaklar. Görüşme ile ilgili tüm bilgiler DEM Parti tarafından yapılacak resmi açıklamada detaylı bir şekilde aktarılacak.

Parti yetkililerine göre, muhabir Altan Sancar, Öcalan’la gerçekleştirilen görüşmenin ayrıntılarını Sözcü Televizyonu‘nda İpek Özbey‘in sunduğu Nokta Atışı programında izleyicilere aktardı.

Altan Sancar, görüşme detaylarını şu şekilde açıkladı: “Bu gece önemli gelişmeler yaşanacak. Çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi ve belirli heyetlerin belirli yerlere seyahat edebileceği konuşulmakta. Yarın yapılacak açıklamanın öncesinde heyet görüşmelerinin sonuçları merakla bekleniyor.”

‘MHP Liderinin Çağrısına Uyumlu Açıklama Planlanıyor’

Parti kaynaklarına göre, MHP lideri Devlet Bahçeli‘nin yaptığı çağrıya uygun bir şekilde açıklama yapılacak ve PKK‘nın silah bırakması yönünde çağrıda bulunulacak. Bu gece farklı bölgelerde görüşmeler devam ediyor.

‘Silah Bırakma Çağrısı Yakında Yapılacak’

Yarın içinde silahların bırakılması ve silahlı çatışmanın sonlandırılması yönünde bir açıklama yapılması bekleniyor. Görüşmelerin hangi bölgelerde gerçekleşeceği henüz kesin değil ancak yapılan görüşmelerin bu çağrının yapılacağına işaret ettiği belirtiliyor.

Related Posts

Gazze’de ölü sayısı 58 bini aştı

Soykırımcı İsrail, Gazze’ye yönelik dünkü saldırılarında 90 Filistinliyi daha katletti. 7 Ekim 2023’ten beri süren soykırımda resmi olarak tespit edilebilen toplam ölü sayısı 58 bin 66’ya, yaralı sayısı 138 bin 520’ye ulaştı. Kuşatma nedeniyle Gazze’deki açlık krizi de tahammül edilemeyecek noktaya vardı.

Büyük Kanyon’da çıkan yangın bir günde yaklaşık 20 kat büyüdü

ABD’de, Arizona eyaletinin kuzeyinde bulunan Büyük Kanyon civarında çıkan orman yangını, 24 saat içinde neredeyse 20 kat büyüdü.

Silah bırakma dünya basınında… ‘Önemli bir adım’

TERÖR örgütü PKK’dan bir grubun Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye’de barışa zemin hazırlamak için silah bırakıp bunları kazanda yakmaları uluslararası basında da geniş yankı buldu.

Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Muğla’da düzenlenen uyuşturucu operasyonundan gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Kurultay İŞKUR gibi çalıştı: Özgür Özel’e oy veren 121 delegeye iş

Yeni Şafak Gazetesi’nin 11 Temmuz 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler… Güneşin payı gazı solladı Türkiye’de geçtiğimiz ay 27 bin 299 gigavatsaate ulaşan elektrik üretiminin içerisinde güneş enerjisinin payı yüzde 14,75’lik …

İran Cumhurbaşkanı: Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile iş birliği İran’ın nükleer meselesine yönelik çifte standardın düzeltilmesine bağlı

İran Cumhurbaşkanı: Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile iş birliği İran’ın nükleer meselesine yönelik çifte standardın düzeltilmesine bağlı