Taş duvar ahırda başlamıştı! Devlet desteğiyle modern tesis kurdu!

TKDK, Avrupa Standartlarında Hayvancılık Tesisi İnşaatına Hibe Desteği Sağlıyor

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen IPARD Programı kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), kırsal alanlarda ekonomik faaliyetlerin geliştirilmesi ve kırsal nüfusun yaşam standartlarının yükseltilmesi amacıyla girişimcilere destek olmaya devam ediyor.

Pasinler ilçesinde, Üğümü Mahallesi’nde ahırda hayvancılıkla uğraşan Osman Tanhaş, TKDK’ye sunduğu proje kapsamında yüzde 65 hibe desteği almaya hak kazandı. Bu destekle Tanhaş, 40 dönüm arazide 180 metre uzunluğunda, 16 metre genişliğinde ve 6,5 metre yüksekliğinde bir tesis inşa ederek hayvanlarını buraya yerleştirdi.

Avrupa standartlarındaki tesiste hayvancılık faaliyetlerini sürdüren Tanhaş, 250 büyükbaş kapasiteli işletmesinde 4 kişiyi istihdam etti. Bu sayede kırsal alandaki istihdamın artırılmasına da katkı sağladı.

“TKDK’nin Destekleriyle Ahırda Hayvancılığımızı Modernize Ediyoruz”

Hayvancılığa küçük yaştan beri ilgi duyan Tanhaş, TKDK’nin sağladığı desteklerle ahırda hayvancılık yaparken, modern teknolojinin avantajlarından da faydalanmaya başladıklarını belirtti. Proje kapsamında hayvancılık faaliyetlerini geliştirmeyi ve büyütmeyi hedeflediklerini dile getiren Tanhaş, TKDK’nin sunduğu teşvikle hayvancılık sektöründe önemli adımlar attıklarını vurguladı.

Tanhaş, 85 hayvana sahip olduklarını ve projenin kapasitesinin 250 büyükbaş hayvan için uygun olduğunu ifade ederek, böyle bir tesisin kendi imkanlarıyla yapılması durumunda maliyetinin oldukça yüksek olacağını söyledi. Ancak TKDK’nin sunmuş olduğu destekler sayesinde, modern bir hayvancılık tesisine sahip olduklarını ve bu sayede verimliliğin arttığını belirtti.

TKDK’nin hayvancılık sektörüne sağladığı desteklerle, kırsal alanlarda yaşayan insanların yaşam koşullarını iyileştirmeye ve ekonomik faaliyetlerini çeşitlendirmeye devam ediyor.

Related Posts

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Avustralya hükümetinden ücretsiz sağlık yardım hattı

Avustralya’nın İşçi Partisi hükümeti, 3 Mayıs’ta yapılacak genel seçimleri kazanması halinde, hayat pahalılığının temel sorun olacağı ülkenin evrensel sağlık sistemini ücretsiz tıbbi danışma hattı ve tele sağlık hizmetiyle güçlendirme sözü verdi.

Osman Boyner’e hüzünlü veda

Önceki gün 99 yaşında vefat eden Boyner Holding ve TÜSİAD kurucu isimlerinden Osman Boyner dün son yolculuğuna uğurlandı.

Otomotiv pazarı 2025’e durgun başladı: Satışlar düştü, tahsilatlar zorlaştı

OSS Derneği’nin ilk çeyrek anketine göre, otomotiv satış sonrası pazarı yılın başında daralma yaşadı. Satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,57 gerilerken, sektör temsilcileri ikinci çeyrekten de toparlanma beklemiyor. Alım gücündeki düşüş ve tahsilat problemleri, yeni yatırımları frenliyor.

Türkiye ve ABD ticarette yeni döneme hazırlanıyor: İşbirliği ve yatırım mesajı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD’li mevkidaşlarıyla yaptığı telekonferans görüşmesinde iki ülke arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hedefinin altını çizdi. Enerjiden dijital ekonomiye birçok alanda iş birliği mesajı verildi.

Elektrikli araç şarj soket sayısı arttı

Elektrikli araç şarj soket sayısı martta önceki aya göre yüzde 2,3 artarak 28 bin 717’ye yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir