Tamirat pahalandı, araç sahipleri ‘usta’lığa soyundu: ‘Daha kötü hale getiriyorlar’

Yusuf Yumuşak: Ekonomik Zorluklar Araç Sahiplerini Kendi Aracını Tamir Etmeye Zorluyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yıllardır araç göçük tamiri yapan Yusuf Yumuşak, alım gücü düşen yurttaşların göçük işlerini kendileri yapmaya çalıştığını belirtti.

Yumuşak, araç tamirinde son dönemde yaşanan tabloyu şu sözlerle anlattı:

“Ben Kadirli’de uzun zamandır göçük düzeltme işi yapıyorum. İnsanlarımız ekonomik zorluklardan dolayı, araçlarını kendileri onarmaya başladılar. Yanımıza geliyorlar araç yaptırmak istiyorlar ‘fiyatlar çok pahalı’ diyorlar. Bu konularla ilgili çok sıkıntı yaşıyoruz. Kendi araçlarını kendileri yapmaya çalışıyorlar. Geliyorlar fiyat alıyorlar pahalı buluyorlar. Sonra gidiyorlar kendi imkanları ile düzeltmeye çalışıyorlar ve araçlarını daha kötü hale getiriyorlar. Sonra tekrar geliyorlar diyorlar ki ‘biz bunu yaptık siz geri düzeltin.’ İşimizi zorlaştırıyorlar. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama insanlarımız ekonomik durumlarından mı desem artık bazı kendileri yapmak istedikleri için mi desek artık bilemiyoruz. Kendi işlerini kendileri yapmaya çalışıyor ve bozuyorlar.”

“UYGUN YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ AMA…”

Yumuşak şöyle devam etti:

“Bazı insanlar da pazarlık yapıyorlar sürekli. Fiyatların çok yüksek olduğunu söylüyorlar. Biz aslında çok yüksek fiyatlı araç onarımı yapmıyoruz. Fiyatlarımız gayet makuldür. Bizler de zaten elimizden geldiğince müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince uygun yapmaya çalışıyoruz ama insanların alım gücü çok düşmüş bir vaziyette, çok sıkıntı yaşıyoruz. Geçinmekte biraz zorluk çekiyoruz. Alım gücü çok düşük.”

“KENDİNİZ ONARMAYA KALKMAYIN”

Araç tamirinin profesyonel eğitim gerektiren bir iş olduğunu hatırlatan Yumuşak, “Araçlarını bozuyorlar, işin içinden çıkarılmayacak hale geliyor. Bu konuda biraz şikayetçiyiz” dedi. Yumuşak, araç sahiplerine de “Buradan da müşterilerimize vatandaşlarımıza sesleniyorum lütfen kendi göçüğünüzü kendiniz onarmaya kalkmayın, bizim işimizi zorlaştırıyorsunuz” diye seslendi.

Related Posts

AB’den ABD’ye rest: Tarifelerde uzlaşılamaması halinde önlem alınacak

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Olof Gill, ABD ile tarifeler konusunda müzakerelerin hızlandığını, ancak görüşmelerde bir sonuca ulaşılmaması halinde karşı önlemler alacaklarını ifade etti.

Bazı çimento şirketlerine 72 milyon lira rekabet cezası

Rekabet Kurulu, Malatya’da faaliyet gösteren hazır beton, çimento ve agrega firmalarına yönelik soruşturmada bazı teşebbüslere yaklaşık 72 milyon lira idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Küresel piyasalar haftaya nasıl başladı?

Küresel piyasalar haftaya nasıl başladı?

Dünya devlerine üretim yapıyor! Yarım asırlık tekstil devi iflasın eşiğinde

Tekstil devi ünlü firma Uğur Balkuv iflasın eşiğinde. Geçtiğimiz günlerde konkordato talep eden şirket için karar verildi. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından verilen kararda, talep edilen konkordatonun tasdiki davasında mahkeme …

Tescilli Giresun tombul fındığında yeni dikim uygulamaları verimi artırdı

Kendine özgü tat ve lezzeti, çiğ veya kavrulup yendiğinde damakta bıraktığı aroması ile adından söz ettiren tescilli Giresun tombul fındığı için uygulanan farklı dikim ve dallandırma teknikleri ürün verimini artırdı.

Akkuyu’nun kaderi Sinop’a mı bağlı?

Türkiye’nin Güney Kore ve Çin’le Sinop’taki ikinci nükleer santral için görüşmesi, Rusya’yı rahatsız etti. İddiaya göre Sinop’u da isteyen Rusya yönetimi, bu nedenle Akkuyu’daki fon akışını durdurdu.