Sel tehlikesi paniğe enden oldu: 95 bin kişi tahliye edildi

Çin Eyaletinde Cephe Yağışlarının Etkisi Artıyor

Xinhua’ya göre, Çin’in bir eyaletinde cephe yağışlarının etkisi giderek artmaktadır. Eyaletin kuzeybatısındaki Cangciacie ve Çangdı şehirleri ile Şiangşi Tucia ve Miao özerk illerinde metrekareye düşen yağmur miktarı 100 milimetreyi aşmış durumda.

Eyalet Meteoroloji Bürosu, fırtına uyarı düzeyini 3. seviyeden 2. seviyeye düşürdü. Acil Durum Yönetimi Komisyonu ise sel alarmını 4. seviyeden 3. seviyeye yükseltti ve riskli bölgelerde yaşayan 95 bin kişi tahliye edildi.

Meteoroloji Bürosu, eyaletin orta ve kuzey kesimlerinde şiddetli yağışın yarın da devam edeceğini belirtti. Ayrıca Lişui ve Yüenşui nehirlerinin havzalarında taşkınlar olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Geçen hafta Wutip Tayfunu’nda şiddetli yağış alan bölgede erken muson yağmurlarının başlamasıyla sel tehlikesi artmıştı. Durumun yakından takip edilmesi gerekmektedir.

Related Posts

Sancaktepe’de Beytullah Cin anne ve babasını bıçaklayarak katletti

Sancaktepe’de Beytullah Cin (28), anne ve babasıyla tartışmasının ardından çıkardığı bıçakla ebeveynlerini öldürdü. Baba olay yerinde, anne ise hastanede hayatını kaybetti. Zanlı, kısa sürede yakalandı.

Çaldığı traktörle gezerken yakalandı

Samsun’da çaldığı traktörle şehir merkezinde gezerken şüphe uyandıran B.G, yapılan ihbar sonucu polis tarafından yakalandı.

Bakan Yumaklı’dan eleştirilere bir tuhaf yanıt: ‘Cebimizde uçak, arazöz yok’

Türkiye’nin dört bir yanında orman yangınları devam ederken, dün Bursa’da çıkan yangınların şiddeti nedeniyle vatandaşlar gece görüşlü yangın söndürme helikopterlerinin neden havalanmadığını sordu. Yangınlara ilişkin eleştirilere yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Cebimizde uçak, arazöz yok, bir yerden bir yere gidene kadar hele bir de rüzgar varsa sizin onu kontrol altına almanız saatler alıyor. 86 milyon vatandaşımızdan bu hassasiyetle yaklaşmalarını istiyorum” dedi.

İBB soruşturmasında tutuklu Gürkan Akgün de Silivri Cezaevi’nde evleniyor

İBB soruşturmasında tutuklanan Gürkan Akgün 30 Temmuz’da Silivri Cezaevi’nde nikahının olduğunu duyurdu. İzin verilirse çiftin nikah şahitleri CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Silivri’de tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu olacak.

Çok konuşulan Chobani sponsurluğu… Fenerbahçe detayları açıkladı: Kaç yıl kaç milyon euro

Fenerbahçe; Chobani firması ile 5+5 yıl stadyum isim sponsorluğu, 2+3 yıl, Futbol A Takımı Avrupa forma göğüs sponsorluğu için anlaşıldığını açıkladı.

Sulama kanalına düşen çocuğun imdadına vatandaşlar yetişti: O anlar kamerada

Adana’da sulama kanalına düşen çocuk, çevredekiler tarafından kurtarılırken o anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.