Rusya ile Ukrayna arasında yeni takas

Rusya ve Ukrayna Arasında Esir Takası Gerçekleşti

Rusya Savunma Bakanlığı, İstanbul’da varılan anlaşmalar çerçevesinde Kiev yönetiminin kontrolündeki topraklardan bir grup Rus esir askerinin geri alındığını duyurdu. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne mensup bir grup esir askerin ise Kiev’e verildiği belirtildi. Serbest bırakılan Rus askerlerin Belarus’ta olduğu ve tıbbi-psikolojik destek gördüğü açıklandı. Esir takasında kaç askerin yer aldığına dair bilgi verilmedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya ile bir esir takası daha gerçekleştirdiklerini açıkladı. Zelenskiy, “İnsanlarımızı Rus esaretinden kurtarmaya devam ediyoruz. Bu, bir hafta içerisinde 4. esir takasıdır. Tüm Ukraynalı esirlerin serbest kalması için çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

İstanbul’daki Barış Müzakereleri

Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşen İstanbul’daki müzakereler sonucunda dondurulan cesetlerin teslimi, ağır hasta ve yaralı askerlerin takası konusunda anlaşmalar yapıldı. Bu çerçevede, 9 ve 10 Haziran tarihlerinde 25 yaş altı, ağır hasta ve yaralı askerlerin esir takası gerçekleştirildi. Ayrıca, savaşta ölen Ukraynalı askerlerin cenazeleri ve esir askerlerin değiş tokuşu müzakerelerde dile getirildi.

Related Posts

İYİ Parti Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi il başkanlarından ‘istifa’ tepkisi

İYİ Parti’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 22 il başkanı, Mardin İl Başkanı Süleyman Akar’ın istifasına ilişkin ortak açıklama yaptı. Açıklamada, “İktidarda bulundukları çeyrek asır boyunca, gençleri, çocukları, kadınları, yaşlıları, çalışanları yoklukla ve korkuyla sınamayı alışkanlık haline getiren, demokrasiyi, özgürlükleri milletinden esirgeyen, Cumhuriyet ve kazanımları ile kavgası asla bitmeyen, kısaca, iddia edildiği gibi Türk milletini birleştirmeye değil, parçalayarak yönetmeye çalışan bu anlayışa ne pahasına olursa olsun geçit vermeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Meclis’te beyaz bir torosu ateşe vermişti: Tutuklandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde beyaz bir torosu ateşe veren, ardından polis tarafından gözaltına alınan M.E.F., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Kenan Yıldız’dan dövme cevabı: Günah

Juventus’un genç yıldızı Kenan Yıldız, havaalanında bir hayranının “İmzanı dövme yaptıracağım” demesi üzerine verdiği yanıtla gündem oldu.

Dolmabahçe’deki görüşme dikkat çekmişti: Erdoğan’dan eski bakan Nebati’ye ‘fırça’

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Dolmabahçe’de görüştü. Gündem olan görüşmede, Erdoğan’ın, Mersin’den gelen şikayetleri dile getirerek “Seçim bölgeni ihmal ediyorsun, daha sık git” dediği iddia edildi.

Fenerbahçe, Benfica karşısında avantaj peşinde: İlk 11’de sürpriz ve Kerem Aktürkoğlu’nun son durumu

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi için son engeli aşmanın peşinde. Sarı-lacivertliler, play-off ilk maçında Benfica’yı ağırlayacak.

Astronotlar için besin planı: Dışkıları geri dönüştürülecek

Bilim insanları, derin uzay görevlerinde astronotların yiyecek ihtiyacını karşılamak için geri dönüştürülmüş dışkıdan besin üretimi üzerinde çalışıyor.