Macron’dan Trump’a Putin Uyarısı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayında ABD Başkanı Donald Trump’a seslenerek, “Putin’e karşı zayıf olamazsın. Bu senin tarzın değil, çıkarına da değil” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayında kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Macron, önümüzdeki günlerde ABD’de Başkan Donald Trump ile görüşeceğini belirterek, Trump’a Rusya karşısında kararlı bir tutum sergilemesi gerektiğini söyleyeceğini belirtti. Macron, “Putin’e karşı zayıf olamazsın. Bu senin tarzın değil, çıkarına da değil. Putin karşısında zayıf durursan, Çin karşısında nasıl güvenilir olabilirsin?” dedi.

Macron, Ukrayna’ya asker gönderme konusuna açıklık getirerek, bunun yakın vadede gündemde olmadığını ancak tamamen göz ardı edilmediğini vurguladı. “Şu anda Ukrayna’ya asker göndermeye karar vermedim” diyen Macron, savaş sona erdiğinde barışın sağlanmasına yardımcı olmak amacıyla bir barış gücünün konuşlandırılmasının değerlendirilebileceğini belirtti.

Avrupa’nın güvenlik politikalarında daha aktif bir rol üstlenmesi gerektiğine dikkat çeken Macron, “Yeni bir döneme giriyoruz. Bu, savunma bütçemizi ve ulusal önceliklerimizi yeniden gözden geçirmemizi gerektiriyor” dedi.

Avrupa ülkelerinin savaş çabalarını artırması ve ulusal dayanıklılığını güçlendirmesi gerektiğini söyleyen Macron, bu kapsamda savunma bütçesini finanse etmek için özel tasarruf ürünleri ya da ulusal bağış kampanyaları başlatma fikrini de gündeme getirdi.

“Zelenskiy, demokratik bir seçimle iktidara geldi”

Macron, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini belirterek, Trump’ın Zelenskiy’ye yönelik “seçimsiz diktatör” ifadesini kullanmasını sert bir dille eleştirdi. Macron, Zelenskiy’nin demokratik bir seçimle iktidara geldiğini vurgulayarak, “Bu, muhaliflerini öldüren ve seçimleri uzun süredir manipüle eden Vladimir Putin için geçerli değil” dedi. – PARİS

Related Posts

IŞİD’in kuryeleri böyle yakalandı

İstanbul’da terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Örgüt adına finansal transferlerde “kurye” olarak faaliyet yürüttüğüne ilişkin kuvvetli şüphe bulunan, bunlarla finansal ilişki içerisinde olan zanlıların kimliklerini belirledi.

Bursa’da Miki Fare Trafik Lambalarında

Kestel’de Miki Fare kostümüyle peçete satan kişi, sürücülerin ilgisini çekti ve neşe yaydı.

Bahçeli istedi, Ali Kınık besteledi! Sürece özel şarkı

Terörsüz Türkiye sürecinin mimarlarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talebi üzerine, sanatçı Ali Kınık tarafından sürece özel “Kardeşlik Türküsü” bestelendi.

Muhittin Böcek’in tutukluluğuna yapılan itiraza ret

Rüşvet soruşturmasında tutuklunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Husiler İsrail havalimanını “Filistin 2” füzesiyle hedef aldı

Yemen’deki Husiler İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Havalimanı’nı İran’ın ‘Fateh’ füzelerinin platformunda üretilen “Filistin 2” serisi hipersonik balistik füzeyle hedef aldığını duyurdu. İsrailli yetkililer bölgede sirenlerin …

Murat Çalık’a yapılanlara AKP Trabzon Belediye Başkanı da isyan etti

AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık hakkında devam eden yargı sürecine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Genç, Çalık’ın sağlık durumu nedeniyle tutuksuz yargılanması gerektiğini belirtti.