Lukaşenko, Belarus’a 10 “Oreşnik” balistik füze sistemi yerleştirileceğini açıkladı

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya’dan Füze Sistemi Alacak

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, ülkesine Rusya tarafından 10 “Oreşnik” balistik füze sisteminin yerleştirileceğini, bu sayının gelecekte artabileceğini bildirdi.

Lukaşenko, Leningrad bölgesinde Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) Yüksek Konseyi toplantısı sonrasında gazetecilerin Rusya’nın Belarus’a kaç tane “Oreşnik” balistik füze sistemi yerleştireceği ile ilgili sorusunu cevapladı.

“Sanırım, şimdilik bir deste var, sonra göreceğiz. Eğer Ruslar isterse biz de daha fazlasını yerleştireceğiz” ifadelerini kullanan Lukaşenko, bu rakamın rezervlerle birlikte olduğunu da dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus topraklarına Rus taktik nükleer silah konuşlandırdıklarını, Ukrayna’da savaş koşullarında test edilen nükleer olmayan hipersonik ekipmanlarla donatılmış “Oreşnik” isimli balistik füzeyi de Belarus’a gelecek yılın ikinci yarısında yerleştireceklerini bildirmişti. (AA)

Related Posts

CHP’de ‘mutlak butlan’ diplomasisi: Kılıçdaroğlu ve Özel görüşecek mi?

Özel-Kılıçdaroğlu görüşmesi için yapılan bu temaslarda mesafe kat edildi mi? Yoksa Kılıçdaroğlu, Özel ile görüşmeye kapıları kapattı mı?

İstanbul’da zincirleme kaza: 1’i çocuk 5 yaralı

İstanbul’da 6 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1’i çocuk 5 kişi yaralandı.

Manisa’da önce patlama sonra yangın: Ekipler seferber oldu

Manisa’da eski çöp depolama alanında metan gazı patlamasının ardından çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Hafriyat kamyonu devrildi: Feci kaza can aldı

Adana’nın Ceyhan ilçesinde hafriyat döküm sahasındaki zeminin kayması sonucu devrilen kamyondaki sürücü öldü

Sofuoğlu’nun piste çıkarttığı 6 yaşındaki oğlu kaza geçirdi!

Kenan Sofuoğlu’nun altı yaşındaki oğlu Zayn Sofuoğlu, Kuzey Kıbrıs’ta katıldığı motor sporları festivalinde sıralama turunda geçirdiği kazayla izleyenleri korkuttu.

ABD Temsilciler Meclisi Trump’tan İran saldırısı için gerekçe istedi

ABD’de Temsilciler Meclisi azınlık lideri Hakeem Jeffries, Başkan Donald Trump’ın İran’a saldırı kararını eleştirerek bu durumun gerekçelendirmesini talep etti. ABD basınında yer alan haberlere göre, Temsilciler Meclisi azınlık lideri Jeffries …