Kapadokya Yarıyıl Tatilinde Tercih Ediliyor

Kapadokya, Yarıyıl Tatilinde Yerli Turistlerin Gözdesi

Türkiye’nin popüler turizm merkezlerinden Kapadokya, yarıyıl tatilinde yerli turistler tarafından tercih ediliyor. Günübirlik veya konaklamalı seçeneklerle Kapadokya’yı ziyaret eden yerli turistler, sıcak hava balonu, at ve arazi araçları turları ile vadi yürüyüşleri yaparak bölgenin tadını çıkarıyorlar. Ayrıca aileler, doğal kaya oluşumlarıyla kaplı manzarada fotoğraf çektirerek tatillerini ölümsüzleştiriyorlar.

Kozaklı ilçesindeki termal tesislerde ise doluluk oranı yarıyıl tatili dolayısıyla artış gösteriyor. Sıcak su havuzlarında eğlenceli zaman geçiren çocuklar, aileleriyle birlikte bölgedeki müze ve ören yerlerini ziyaret ederek vakit geçiriyorlar.

Ankara’dan ailesiyle gelen Musa Eymen Altıntaş, peribacalarını görmeyi çok istediği için karne hediyesi olarak Kapadokya’yı tercih ettiğini belirtti. Ailesinin Eskişehir’e gitmek istediğini ancak kendisinin Kapadokya’yı seçtiğini dile getiren Altıntaş, “Karneyi aldıktan birkaç gün sonra buraya geldik” dedi.

Kapadokya’ya Adana’dan çocuklarıyla gelen Bahadır Ünlü, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan turizm merkezinde tatil yapmanın keyifli olduğunu ifade etti. Ünlü, bölgede dinlenme imkanı bulduklarını ve tarihi dokunun insanı etkileyici olduğunu belirtti. Aynı zamanda ATV turuna katılarak ve atlı tura çıkarak tatillerini dolu dolu geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Nevşehir Turist Rehberleri Odası Başkanı Özay Onur ise Kapadokya’nın her yaşa uygun seçenekler sunan eşsiz bir turizm merkezi olduğunu vurgulayarak, bölgenin düşük sezonunda olmalarına rağmen yarıyıl tatili ile ilginin arttığını belirtti. Onur, Kapadokya’yı ziyaret eden herkesi bölgeyi rehber eşliğinde keşfetmeye davet etti ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayacaklarından emin olduğunu söyledi.

Related Posts

CHP’de ‘mutlak butlan’ diplomasisi: Kılıçdaroğlu ve Özel görüşecek mi?

Özel-Kılıçdaroğlu görüşmesi için yapılan bu temaslarda mesafe kat edildi mi? Yoksa Kılıçdaroğlu, Özel ile görüşmeye kapıları kapattı mı?

İstanbul’da zincirleme kaza: 1’i çocuk 5 yaralı

İstanbul’da 6 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1’i çocuk 5 kişi yaralandı.

Manisa’da önce patlama sonra yangın: Ekipler seferber oldu

Manisa’da eski çöp depolama alanında metan gazı patlamasının ardından çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Hafriyat kamyonu devrildi: Feci kaza can aldı

Adana’nın Ceyhan ilçesinde hafriyat döküm sahasındaki zeminin kayması sonucu devrilen kamyondaki sürücü öldü

Sofuoğlu’nun piste çıkarttığı 6 yaşındaki oğlu kaza geçirdi!

Kenan Sofuoğlu’nun altı yaşındaki oğlu Zayn Sofuoğlu, Kuzey Kıbrıs’ta katıldığı motor sporları festivalinde sıralama turunda geçirdiği kazayla izleyenleri korkuttu.

ABD Temsilciler Meclisi Trump’tan İran saldırısı için gerekçe istedi

ABD’de Temsilciler Meclisi azınlık lideri Hakeem Jeffries, Başkan Donald Trump’ın İran’a saldırı kararını eleştirerek bu durumun gerekçelendirmesini talep etti. ABD basınında yer alan haberlere göre, Temsilciler Meclisi azınlık lideri Jeffries …