İzmir’de 60 yaş üstü herkese bedava oldu

İleri Yaş İzmir Eylem Planı Çerçevesinde 3. Yaş Üniversitesi Başvuruları Başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ileri yaş nüfusu Türkiye ortalamasının üzerinde olan İzmir’de yaşlı bireylere yönelik çalışmalarına bir yenisini ekliyor. 11 Şubat tarihinde başlayacak ve ücretsiz olacak olan 3. Yaş Üniversitesi için başvurular alınmaya başlandı.

3. Yaş Üniversitesi, kentte hızla artan yaşlı nüfusa hayat boyu öğrenme fırsatı sunarak, sağlıklı, başarılı ve aktif yaş almalarını destekleyecek bir platform olarak hizmet verecek.

İleri Yaş İzmir Eylem Planı çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçen kasım ayından itibaren planın maddelerini uygulamaya koymaya başladı. Bu kapsamda, Ege Geriatri Derneği (EGERDER) iş birliğiyle 60 yaş ve üstü bireyler için 3. Yaş Üniversitesi faaliyete geçirilecek. Amaç, ileri yaşlara sağlıklı ve aktif yaşam fırsatları sunmak ve hayat boyu öğrenmeyi teşvik etmektir.

3. Yaş Üniversitesi’nde Hangi Dersler Olacak?

Gönüllü akademisyenler ve uzmanlar, öğrencilere haftada 2 gün 3 ders olmak üzere toplamda 6 saatlik dersler verecekler. Bunun yanı sıra uygulamalı ve seçmeli dersler de sunulacak. Programda, Sağlıklı Yaşlanma, Yaşlılıkta Sık Görülen Hastalıklar, Psikoloji, Hukuk, Tarih, Arkeoloji, İletişim, Fizik Tedavi ve Egzersiz, Palyatif Bakım ve Evde Bakım, Bahçe Bitkileri gibi derslerin yanı sıra erkekler için örgü, kadınlar için küçük tamirat, mutfak, Türk Halk ve Sanat Müziği Koroları, Halk Dansları, Psiko Drama, Yoga gibi pratik dersler de yer alacak.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

3. Yaş Üniversitesi’ne kayıt olmak isteyenler, hiçbir ücret ödemeden başvuru yapabileceklerdir. Başvurular için İzmir Büyükşehir Belediyesi‘nin 153 numaralı HİM (Hemşehri İletişim Merkezi) telefonunu aramaları yeterli olacaktır.

İzmir şehrindeki 60 yaş üstü nüfus oranı yüzde 12,5 iken, 500 binden fazla ileri yaşlı birey bulunmaktadır. Bu bireylerin 100 bini ise 85 yaş ve üzerindedir.

Related Posts

Selde yıkılan kanalı onarmaya çalışan 7 gönüllü toprak altında kaldı

Pakistan’da şiddetli yağışlar heyelanları tetikledi.

Ünlü deprem uzmanı ‘sıradaki’ diyerek o ilimizi işaret etti

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından gözler başta İstanbul olmak üzere Bursa ve İzmir gibi illere çevrildi. Prof. Dr. Osman Bektaş ise, bu kez başka bir kenti işaret etti.

Bakan Göktaş, Genç Çiftin Nikah Şahidiydi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Bingöl’de evlenecek gençlere destek projesi kapsamında nikah şahidi oldu.

Yasağı delme yöntemi ‘pes’ dedirtti: Dekontla gelen tacize 3 günlük hapis

Ankara’da bir erkek, eşine uyguladığı şiddet nedeniyle aldığı uzaklaştırma yasağını, 1 TL’lik havale açıklamalarına taciz mesajları yazarak deldi. Cezası ise sadece 3 gün hapis oldu.

Kuzey ve Baltık ülkelerinden Trump-Putin zirvesi öncesinde Ukrayna çıkışı

Kuzey Avrupa ve Baltık ülkeleri, ABD Başkanı Trump ile Rusya lideri Putin arasındaki görüşme öncesinde, Ukrayna’ya “destek tazeledikleri” bir açıklama yayınladı.

Motosiklet Restoranda Kazaya Sebep Oldu

Bursa’da park halindeki motosikletin kontrolden çıkması restoran önündeki masa ve sandalyelere çarptı.