Gözcü Baba’yı rahat bırakın

Gözcü Baba Türbesi’ne Yıkım Tepkisi: Alevi-Bektaşi İnanç Merkezi Korunmalıdır

İstanbul’un önemli Alevi-Bektaşi inanç merkezlerinden biri olan Gözcü Baba Türbesi’nin yıkılmak istenmesi tepkilere neden oluyor. İnanç merkezi statüsünden çıkarılarak ‘türbeler içeren tarla’ olarak adlandırılan arazi, birçok kabri içinde barındırmaktadır. Bektaşi topluluğunu temsilen konuşan Dedebaba Ali Haydar Ercan, arazinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesine ve alandaki çalışmaların durdurulmasına dikkat çekti. Endişeli ve üzgün olduklarını belirten Ercan, şunları dile getirdi:

“Bu durumdan endişeli ve derin üzüntü içindeyiz. Gözcü Baba Türbesi, Şahkulu Sultan Dergahı kompleksinin bir parçası olup, önemli bir tarihi ve kültürel değere sahiptir. Bahsi geçen arazinin Diyanet’e devri ve burada yapılan yeni projeler, Alevi-Bektaşi topluluğu ve tüm ilgili kurumlar tarafından büyük rahatsızlık yaratmaktadır.”

Ali Haydar Ercan

Erenlerin mezarları bulunmaktadır

Ali Haydar Ercan, “Alevi-Bektaşi inancına sahip kişilerin değerlerine saygısızlık edilerek, söz konusu alanda yürütülen projenin bizim tarafımızdan kabul edilmesi mümkün değildir” diyerek, çalışmalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Dedebaba Ercan, Gözcü Baba, Sancaktar Baba, Mehmet Ali Hilmi Dedebaba ve diğer erenlerin mezarlarının bulunduğu İnanç Merkezinin yapılaşmaya açılmasına karşı olduklarını belirtti.

Related Posts

İsrail ve İran’dan karşılıklı savaş açıklamaları

İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, gerekirse İran’a yeni saldırılar başlatabilecekleri tehdidinde bulundu. İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ise, İsrail’in yakın zamanda saldırı düzenleyeceğine ihtimal vermediğini söyledi.

Balıkesir’de 4 büyüklüğünde deprem

AFAD, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 4 büyüklüğünde, 6,52 kilometre derinlikte deprem kaydedildiğini açıkladı.

SON DAKİKA: Adli Tıp’tan Mehmet Murat Çalık kararı

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık hakkında Adli Tıp Kurumu’ndan karar çıktı. Adli Tıp Kurumu Murat Çalık’ın mevcut sağlık durumunun cezaevinde kalmasına engel olmadığını açıkladı

Saran’dan Kapalıçarşı’ya ziyaret: Yolumuz uzun

Fenerbahçe’de eylüldeki yapılacak seçimde Ali Koç’a rakip olan Sadettin Saran, İstanbul’da Kapalıçarşı esnafıyla bir araya geldi. Saran, “İlgi ve alakadan dolayı çok mutluyuz. Yolumuz uzun. İnşallah başarılı olacağız” dedi.

23 yaşındaki Yusuf Emin evde ölü bulundu

İstanbul Şişli’de tek başına yaşayan Yusuf Emin Çanlı, kanepede yarı çıplak halde ölü bulundu. Evde uyuşturucu haplar ele geçirilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Zenginlerin dünyası: Melania Trump Hunter Biden’e 1 milyar dolarlık uyarı gönderdi

ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump, Hunter Biden’a kendisi hakkında yapılan “yanlış, iftira niteliğinde, aşağılayıcı ve kışkırtıcı ifadeler” nedeniyle 1 milyar dolarlık bir ihbarname gönderdi.