Gazzeliler sabah saatlerinde kuzeye geçebilecek

İsrail ve Hamas Arasındaki Ateşkes Görüşmeleri Yeniden Düzenlendi

İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes görüşmeleri sekteye uğradıktan sonra tekrar düzene girmeye başladı. Bu gelişme ile birlikte Gazze’de bulunan insanlar, anlaşmadan umdukları olumlu haberi aldılar.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Filistinlilerin Gazze Şeridi’nin batısındaki sahil şeridinde bulunan er-Raşid Caddesi üzerinden yürüyerek Netzarim Koridoru’ndan kuzeye geçebileceklerini duyurdu.

Araçların yerel saatle 09.00’dan itibaren Selahaddin Caddesi üzerinden denetime tabi tutulduktan sonra Gazze Şeridi’nin kuzeyine ilerleyebileceğini belirten Adraee, araçlarda silah bulundurmanın yasak olduğunu vurguladı.

Adraee ayrıca, İsrail askerlerinden uzak durulması gerektiğini ve İsrail ordusunun tampon bölgeye doğru çekileceğini de ekledi.

İsrail ile Hamas Arasındaki Esir Takasında Kriz

Hamas ile İsrail arasındaki esir takasının ikinci turunda İsrailli esir Arbel Yehud’un serbest bırakılmaması krize yol açmıştı.

Esir takasının ikinci turunda Hamas’ın 4 İsrailli esiri teslim etmesine rağmen İsrail, Yehud’un serbest bırakılmaması nedeniyle Gazze’de anlaşmanın gerektirdiği gibi sakinlerin kuzeye geçişine izin verilmeyeceğini duyurmuştu.

İsrailli esir Yehud’un cumartesi günü yapılacak üçüncü turdan önce serbest bırakılması için görüşmelerin devam ettiği belirtilmişti.

Katar, Gazze’de yaşanan krizin çözüldüğünü açıklarken, İsrail Başbakanlık Ofisi de Yehud, Agam Berger ve başka bir İsrailli esirin serbest bırakılacağı yeni bir tur düzenleneceğini ve cumartesi günü 3 İsrailli esirin daha serbest bırakılacağını duyurmuştu.

Bu anlaşmanın bir parçası olarak Gazze Şeridi sakinlerinin güneyden kuzeye geçişine izin verileceği ifade edilmişti.

Related Posts

Boğaziçi’nden sonra şimdi de özel üniversitede… Açtığı pankart törene damga vurdu

Üniversiteden mezun olan gençlerin pankartları dikkat çekiyor. MEF Üniversitesi’nden mezun olan Baturalp Akalın, sosyal medya hesabından mezuniyet töreninde açtığı pankartı paylaştı. Akalın, pankartında “15 yılda yaptıklarını, değil 23, 123 yılda bile yıkamazsınız!” yazdı

BBC’den Gazze belgeselini sansür

Match of the Day’in eski sunucusu Gary Lineker, Gaza: Doctors Under Attack adlı belgeselin BBC tarafından yayımlanmaması sonrası kurumun en üst düzey yöneticilerini hedef aldı. Londra’daki özel gösterimde konuşan Lineker, “Bu belgesel mutlaka …

Sabri Sarıoğlu hakkında yasak aşk iddiası: Otel görevlisi eşine ihbar etti

Sabri Sarıoğlu hakkındaki iddialar ortalığı karıştırdı. Evli olan eski milli futbolcunun spor salonunda tanıştığı genç bir kadınla birliktelik yaşayıp hamile bıraktığı daha sonra zorla kürtaj yaptırdığı iddia edildi.

DEM’den ‘bu tarihi ana şahit olun’ daveti

PKK’nın silah bırakma süreciyle ilgili DEM Parti’den açıklama geldi. Açıklamada, “Önümüzdeki hafta Kürdistan Bölgesel Yönetimi topraklarında silahların bırakılması etkinliğine ve bu tarihi ana şahitlik etmek üzere gazetecileri, STK ve siyasi parti temsilcilerini davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Alışveriş sitesine dev para cezası

Fransa Ekonomi Bakanlığı, çevrim içi alışveriş sitesi Shein’a, yanıltıcı ticari uygulamalarda bulunduğu gerekçesiyle 40 milyon euro para cezası verdi.

Sadece 3 ülke üretiyor! Altın değil, artık en değerli metal bu

Altın, yıllarca “en kıymetli metal” unvanını elinde tuttu. Ancak piyasalar sessizce yeni bir lideri taçlandırdı: İridyum. Sadece 3 ülkenin üretebildiği bu süper nadir metal, altını ve hatta rodyumu geride bırakarak yatırımcıların yeni gözdesi oldu.