En kötü kahveler listelendi: Zararsız gibi görünse de bu kahveler riskleriyle sınırların çok üzerinde!

Kahve Bağımlılığına Alternatif Sağlıklı İçecekler

Son yıllarda birçok içeceğin sağlığa zararlı olabileceği konusunda uzmanlar uyarıyor. Günümüzde birçok kişi kahve bağımlılığından kurtulmak istiyor ve alternatif içecek arayışında. Ancak, sağlıklı bir içecek seçmek her geçen gün daha da zorlaşıyor. Fransız Gıda, Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği Ajansı (ANSES) verilerine göre, günlük enerji alımının %12’si doymuş yağ asitlerinden, %40-55’i ise şekerlerden oluşmalıdır. Ancak, pek çok popüler içecek bu sınırların çok üzerinde değerlere sahip.

En Zararlı Kahve Bazlı Ürünler Uyarısı

Beslenme uzmanı Kelly Gray, dikkat çekici bir uyarıda bulunarak “Görünüşte masum olan matcha latte veya cappuccino gibi içecekler, aslında düşündüğünüzden çok daha fazla zarar verebilir” diyor. Uzman, bu zararlı içeceklerin listesini paylaşarak tüketicileri bilgilendirmeye çalışıyor.

Pumpkin Spice Latte ve Mocha gibi içecekler yüksek şeker, yağ ve süt içerikleriyle sağlık açısından risk taşıyor. Özellikle Mocha, çikolata içeriğiyle cazip gelse de, aşırı tüketildiğinde vücuda zarar verebiliyor. Diğer popüler içecekler arasında aromalı latte, matcha latte ve chai latte gibi seçenekler de benzer şekilde risk oluşturuyor. Bu içeceklerin içinde bulunan şeker, yağ, karamel ve fındık aromaları kalori miktarını hızla artırıyor ve onları adeta birer kalori bombasına dönüştürüyor.

Kahve Tüketiminin Faydaları

Ancak sağlığını düşünenler için Americano, sade kahve ve espresso gibi doğal ve sade seçenekler tercih edilebilir. Bu içecekler, ek şeker ya da süt içermedikleri için akıllıca bir seçenek olarak öne çıkıyor. Kahve, doğru tüketildiğinde birçok fayda sağlayabilir. Kafein, fiziksel ve zihinsel performansı artırarak bireylerin daha uyanık ve enerjik hissetmelerine yardımcı olur. Ayrıca, düzenli tüketildiğinde tip 2 diyabet riskini azaltabilir.

Johns Hopkins Tıp Fakültesi araştırmalarına göre kahvenin kalp yetmezliği, kolon kanseri, Parkinson hastalığı ve Alzheimer gibi ciddi sağlık sorunlarına karşı koruyucu etkileri olabilir. Bunun yanı sıra kahve, glikoz yönetimini iyileştirir, karaciğeri korur, DNA’yı güçlendirir ve yaşam süresini uzatabilir. Beslenme uzmanı Gray, günde 2 ila 5 fincan kahve tüketiminin sağlık ve dengeli yaşam açısından ideal olduğunu belirterek, aşırıya kaçmadan, ölçülü ve kaliteli kahve seçimine dikkat çekiyor. Sağlıklı yaşam için bilinçli tercihlerde bulunmak önemlidir.

Related Posts

30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell, bir ayda 6 kilodan fazla verdiren 30:30:30 diyeti hakkında bilgi verdi.

Uzmanlar uyarıyor: Evlilik öncesi bu testi mutlaka yaptırın!

Uzmanlar uyarıyor: Evlilik öncesi bu testi mutlaka yaptırın!

Uzmanlardan kritik uyarı: 50 yaş üzeri herkes risk altında olabilir

Belirti vermeden ilerliyor, geç fark edildiğinde kalıcı görme kaybına yol açabiliyor. Erken teşhis ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları hastalığın kaderini belirliyor.

Diş beyazlatma işlemi kimlere, nasıl yapılmalı? Uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Diş Hekimi Jale Demir, diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Doğru şekilde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmalı? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, acıtır mı? Kimlere diş beyazlatma yapılabilir? İşte uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Hepsini yurttaşlara yedireceklerdi! Adana’da sağlık skandalı: 240 kilosu imha edildi!

Çukurova ilçesindeki fuar alanında gerçekleştirilen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda gıda mevzuatına uygun olmayan ve düşük fiyatlı gıda satışı yapıldığı yönünde bakanlığa gelen ihbarın Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilmesi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir