Ekur Et Entegre işçileri, toplu iş sözleşmesi talepleri için eyleme başladı

Ekur Et Entegre İşçileri Sendikal Hakları İçin Eylemde

Burger King, Usta Dönerci, ve Amasya Et Ürünleri gibi birçok restorana et tedarik eden Ekur Et Entegre şirketi çalışanları, sendikal haklarını alabilmek için eyleme başladı.

İşçiler, taleplerinin dikkate alınmadığını ve toplu pazarlık sürecinde yeterli teklif yapılmadığını dile getirdi.

Olayın Özeti

2019 yılında Şeker-İş Sendikası’na katılan çalışanlar, işverenin itirazı nedeniyle yaklaşık 5,5 yıl boyunca sendikal haklarından mahrum bırakılmıştı. Uzun bir hukuk mücadelesinin ardından, iş yerinde yetkili sendikanın Şeker-İş olduğu kesinleşti ve işveren ile sendika arasında 10 Aralık 2024 tarihinden itibaren toplu iş sözleşmesi süreci başlatıldı. Ancak işçilerin talepleri karşılanmayınca görüşmeler noktalandı.

İş yerinde 10 Şubat’ta başlayan arabuluculuk süreci devam ederken, çalışanlar da mücadelelerine devam ediyor. Fabrika içinde yürüyüşler düzenleyen, yemek boykotları gerçekleştiren ve taleplerini açıkça ifade eden işçiler, sendikal haklarını korumak amacıyla eylemlerine devam ediyor.

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Malezya-İran mahkum takası: 88 kişi ülkesine gönderildi

İran resmi haber ajansı IRNA, Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamayı yayımladı. Açıklamada, “Malezya’da hapis cezasına çarptırılan 88 İran vatandaşı, iki ülke arasında imzalanan mahkum nakli anlaşması doğrultusunda, cezalarının kalan kısmını …

Prof. Ercan hayati müdahaleyi anlattı: ‘Olmasaydı bugün aranızda değildim’

Prof. Övgün Ahmet Ercan, “Alın üstü başımdan bir delik açıp kan akmaya başlaması, beyin kanamamı, ayrıca inmeyi engelledi” dedi.

Hindistan ile Pakistan arasında sıcak saatler: 8 kişi yaşamını yitirdi

Hindistan’da 26 kişinin hayatını kaybettiği Pahalgam saldırısı sonrasında Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilim tırmandı. Hindistan, Pakistan’a su akışını durdurması sonrasında Pakistan bunu hamleyi ‘savaş sebebi’ olarak göreceğini duyurmuştu. Hindistan dün akşam bölgede hava saldırısı başlattı, Pakistan 5 uçak düşürdüğünü duyurdu.

ABD’de Türk öğrenci Öztürk davasında yeni gelişme: Temyiz duruşmasında hükümetin avukatları gözaltına gerekçe sunamadı

ABD’de, Filistin’e destek verdiği gerekçesiyle gözaltında tutulan Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk’ün temyiz davasında, hükümetin avukatları gözaltı için herhangi bir gerekçe sunamadı.

Özgür Özel: O evlat katilinin elini çıplak yollayana söylüyorum, cesaretin varsa doldur da yolla!

Özgür Özel: O evlat katilinin elini çıplak yollayana söylüyorum, cesaretin varsa doldur da yolla!

Avcılar’da gecekondu alev alev yandı

Avcılar’da gecekonduda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.