DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Bir yandan halkın iradesini gasp ederken öte yandan barışın sesi yükselemez

DEM Parti Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Akdeniz Belediyesi Gözaltılarına Tepki Gösterdi

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, İmralı Heyeti’nin görüşmeleri devam ederken Akdeniz Belediyesi eş başkanları ve meclis üyelerinin gözaltına alınmasına tepki göstererek, hükümetin tutumunu eleştirdi. Hatimoğulları, ”Kürt sorununu çözümüne dair bizler umutlanmak istedik. Ama şu bilinmeli ki bir yandan belediyelerin ve halkın iradesini gasp ederken öte yandan barışın sesi yükselemez. Biz barış dedikçe onlar barışın üzerine kibrit suyu döküyorlar” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Akdeniz Belediyesi eş başkanları ve dört belediye meclis üyesinin gözaltına alınmasının ardından belediye önünde açıklama yaptı.

Hatimoğulları, yapılan gözaltıları kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, “Bu kayyumcu anlayış zaten aylardır Akdeniz Belediyesi ile ilgili senaryoları hazırlamış. Bu kayyumcu zihniyet halkın iradesine adeta darbe vurmaktadır. Bizler Türkiye tarihinde darbeleri askerlerin postallarıyla, tankıyla, topuyla bilirdik. Ama AKP Türkiye tarihinin kara sayfalarını kapkara bir sayfa daha eklemiştir” diye konuştu.

İktidarın siyasi gücünü kullandığını söyleyen Hatimoğulları, “Yargıyı elinde bir koltuk değneği haline getirerek yargısıyla, polisiyle ve kendine göre siyasi erkiyle darbe gerçekleştirmiştir. Akdeniz’e yapılan bu darbeyi asla kabul etmiyoruz. Bu darbeci anlayış şuradaki halkı görsün, şu halkın gözlerindeki duyguyu okusun” dedi.

“İki kez kayyum atamanıza rağmen halkın iradesiyle yeniden kazandık”

”Kürtlerin direnerek bugüne geldiğini” ifade eden Hatimoğlulları, sözlerine şöyle devam etti:

”Bizler ne askeri cunta yönetimine boyun eğdik ne de saraydan bizleri yönetmeye kalkan, dilinin bir tarafı barış derken öteki tarafında kayyumcu zihniyeti devreye koyan, gözaltılarla yıldırmaya çalışan anlayışa boyun eğmedik. Direnerek bugüne geldik ve direnmeye devam edeceğiz. Konya’da oy kullanan ile Akdeniz Belediyesi’nde oy kullanan arasında fark gözeten ayrımcılık yapan bu iktidar duysun ki bu belediyelere iki kez kayyum atamanıza rağmen halkın iradesile yeniden kazandık demek ki kayyumla, otoriterleşmeyle bu halk diz çökmez.”

“Kadife elin içindeki o demir yumruk çalışmaya devam ediyor”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 1 Ekim’de DEM Parti Grubu’yla el sıkışmasıyla başlayan sürece değinen Hatimoğulları, ”Kürt sorununu çözümüne dair bizler umutlanmak istedik. Bir yandan bu görüşmeler devam ederken Akdeniz Belediyesi’nde olduğu gibi dün bir operasyonla belediye yönetimimiz ve eş başkanlarımız gözaltına alındı. Demek ki kadife elin içindeki o demir yumruk çalışmaya devam ediyor. Halkın hiçbir biçimde umutlanma hakkını elinden alamayacaksınız. Ama şu bilinmeli ki bir yandan belediyelerin ve halkın iradesini gasp ederken öte yandan barışın sesi yükselemez” diye konuştu.

NE OLMUŞTU | Bahçeli’nin DEM Parti ile tokalaşması ve Öcalan çağrısıyla başlayan süreçte neler yaşandı?

”Yarın iktidar ‘ben barış yapmıyorum’ dese de barış için mücadele edeceğiz”

Hatimoğulları, barışı herkesten çok istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Bizler barışı istediğimiz için en ağır bedelleri ödeyerek mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz. Yarın bu iktidar çıkıp ‘ben barış marış yapmıyorum’ dese de biz barış için mücadele etmeye devam edeceğiz. Barışa olan inancımız bu kadar büyüktür. Ama şunu da ifade edelim ki bir yandan Ankara’da barışın umudunu büyütmeye çalışırken bizler öte yandan bu şekilde irade gaspını kabul etmiyoruz. Bir yandan barış diyeceksiniz öte yandan Rojava’ya bombalar yağdırılacak. Bunu da kabul etmek mümkün değildir. Akdeniz Belediyesinden iktidara seslenmek istiyoruz ve net olarak şunu ifade ediyoruz. Bir yandan barış sözleriyle ortaya çıkıp öte yandan bu uygulamaları asla kabul etmiyoruz.”

”Biz barış dedikçe onlar barışın üzerine kibrit suyu döküyorlar”

”Halkın Kürt meselesinin çözümüne ilişkin iktidara olan inancının kaybolduğunu” ileri süren Tülay Hatimoğulları, ”Halkımız diyor ki, ‘bunlar bir yandan barış diyorlar, öte yandan belediye eş başkanlarımızı ve heyetini gözaltına alıyorlar. Bizlerin barışa olan umudu hiçbir zaman eksilmez ama bu iktidara karşı olan güven oluşmuyor bu şekilde.’ Biz halkımızın bu mesajını alıyoruz. Bu mesajın başımızın gözümüzün üstünde yeri var. İktidar ve saraydakiler Akdeniz Belediyesi’ne bu operasyonu çekerken bütün bunları düşünmek zorundadır. Biz barış dedikçe onlar barışın üzerine kibrit suyu döküyorlar” diye konuştu. (ANKA)

Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı

Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Prof. Dr. Naci Görür, deprem için 2 kenti işaret etti: 250 yıllık süre doldu; 10 büyüklüğünde hissedilir, taş üstünde taş kalmaz

TIKLAYIN | Erdoğan Diyarbakır’da konuştu: Yarım asırlık sancılara ‘dur’ deme vakti

TIKLAYIN | Serenay Sarıkaya, Ayşe Barım, ID İletişim, soruşturma, iddialar ve tepkiler: Dizi sektöründe neler oluyor?

TIKLAYIN | İstanbul’a bir ilçe daha geliyor

TIKLAYIN | İyi Parti lideri Dervişoğlu: 2 dil, 2 bayrak, 2 devlet istenirse kılıç hakkımız neyse onun icaplarını yerine getiririz

TIKLAYIN | DEM Parti heyetinden Selahattin Demirtaş’a ziyaret

Related Posts

BM: Gazze’de açlıktan ölen insan haberleri sıradan bir olay haline geldi

BM: Gazze’de açlıktan ölen insan haberleri sıradan bir olay haline geldi

DEM Parti’nin açılım komisyonunda dinlenmesini istediği kurum, örgüt ve isimleri belli oldu

DEM Parti, Meclis’teki “Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu”nda dinlenmesi için KCK/PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlığını üstlenen Asrın Hukuk Bürosu ile İmralı sekreteri terörist Veysi Aktaş’ın yanı sıra kadın dernekleri ve ekolojik hareketleri önerdi.

Son dakika Balıkesir’de deprem mi oldu? Az önce deprem Balıkesir’de nerede oldu? Balıkesir deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 14 Ağustos 2025

Son dakika Balıkesir deprem haberleri..Balıkesir’de deprem mi oldu? Az önce deprem Balıkesir’de nerede oldu? Balıkesir Kandilli ve AFAD son depremler.. 14 Ağustos 2025 Balıkesir deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu Balıkesir’de? Balıkesir son deprem büyüklüğü ne kadar? Balıkesir’de ve Balıkesir yakınındaki depremler nelerdir? Balıkesir’de anlık deprem mi oldu? Son dakika Balıkesir canlı deprem haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD Balıkesir deprem haberleri.. Balıkesir’de hangi ilçelerde deprem oldu ve hangi ilçelerde en çok hissedildi? Bugün Balıkesir’de deprem mi oldu? Deprem Balıkesir’de ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son Balıkesir’de nerede deprem oldu? Balıkesir deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Boş arazide tekme tokat öldüresiye dayak: Ankara’da vahşet

Ankara’da boş araziye götürdükleri E.K.’yi dövüp, videosunu çekerek sosyal medyada paylaşan beş kişiden dördü polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerden ikisi tutuklandı.

44 derecelik sıcaktan bunalan çocuklar süs havuzunda serinledi

Antalya’da Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre hava sıcaklığı 39 derece olarak ölçülürken hissedilen sıcaklık ise 44 derece dolaylarında seyretti. Nem oranının yüzde 30, deniz suyu sıcaklığının ise 32 derece olduğu turizm kenti Antalya’da …

Aşırı sıcaklar nedeniyle 18 eyalette kamu kurumları tatil edildi

İran’da etkili olan aşırı sıcak hava dalgası, enerji tüketiminde büyük artışa yol açtı. Artan elektrik harcamalarını dengelemek amacıyla 18 eyalette kamu kurumlarının bugün tatil edildiği açıklandı. Başkent Tahran’da ise aşırı enerji tüketiminin …