Bağcılar’da Temizlik İşçileri 100 Bin Lirayı Çöp İçinden Buldu

Bağcılar Belediyesi Temizlik İşçileri, Yanlışlıkla Atılan 100 Bin Lirayı Buldu

Bağcılar Belediyesi temizlik işçileri, Bağcılar’da bir esnafın yanlışlıkla çöpe attığı 100 bin lirayı bulmak için seferber oldu. 15 personelin iş makineleriyle birlikte yaptığı bir saatlik arama sonucunda 10 ton çöp içinde bulunan para sahibine teslim edildi.

Olay, Bağcılar Yenimahalle’de dün saat 11.00’de meydana geldi. Ahmet Kabaklı Caddesi üzerinde telefon alım satımı yapan Ali Tek, içinde 100 bin lira bulunan kutuyu kaybolmasın diye poşet içinde çöp bidonunun arkasına koydu. Bir süre sonra Tek, poşetin yerinde olmadığını gördü. Tek, yanında çalışan iş arkadaşı Muhammet Tek’in çöp bidonunu boşaltırken yanındaki poşetin de çöp olduğunu düşünerek dışarıdaki çöp konteynerine attığını öğrendi. İkili hemen dışarı çıkıp baktıklarında belediyeye ait çöp kamyonunun çöpleri götürdüğünü gördü.

10 ton çöp içinde aranan 100 bin lira bulunarak sahibine teslim edildi

Bunun üzerine Bağcılar Belediyesi’ni telefonla arayan Tek, başından geçenleri anlattı. Seferber olan Bağcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, çöp kamyonunu İSTOÇ’un arkasındaki belediyeye ait döküm sahasına yönlendirdi. Daha sonra ise 15 belediye personeli alana boşaltılan 10 ton çöp içinde parayı aradı. İş makinelerinin de yardımıyla bir saat süren arama sonucunda 100 bin lira bulunarak sahibine teslim edildi. Büyük bir mutluluk yaşayan Tek, “Paramın çöp kamyonuyla gittiğini anladığımda çok üzülmüştüm. Bulacağıma dair hiç umudum yoktu. Ama yine de belediyeyi aramak istedim. Bütün görevliler sağ olsun çok uğraştılar ve sonunda parayı bulduk. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi. – İSTANBUL

Related Posts

Diyarbakır’da toplu ulaşım ücretlerine zam geldi

Diyarbakır’da toplu ulaşım ücretlerine yüzde 25 zam yapıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, sektördeki paydaşların toplu ulaşım ücretlerine yüzde 50 zam talebini değerlendirerek, ücret tarifelerine yüzde 25 zam yapılmasına karar verdi. Taksilerde de kısa mesafe ücreti 115 TL’ye yükseltildi.

ABD petrol fiyatı tahminini düşürdü

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), bu yıla ilişkin petrol fiyatı tahminini aşağı yönlü revize etti. Böylece, bu yıl için fiyat tahmini ocakta yayımlanan rapora kıyasla yaklaşık 8 dolar düşerek 65,85 dolar olarak güncellendi.

SGK bazı mesleklerin erken emeklilik hakkını kaldırdı: İşte 98 sayfa tutan listenin tamamı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), erken emeklilik imkânı tanıyan fiili hizmet süresi zammı (FHSZ) uygulamasında önemli bir düzenlemeye gitti. Kurum tarafından yayımlanan 98 sayfalık listede, çok sayıda meslek grubunun artık bu haktan yararlanamayacağı …

Rusya’dan tarife raporu

Rus ekonomisinin ABD’nin başlattığı ticaret savaşından etkilenmeyeceği belirtildi.

Trump, ‘hayati sektöre’ büyük tarifeler uygulayacağını söyledi

ABD Başkanı Trump ilaç sektörüne yönelik tarifeleri iki hafta içinde açıklayacağını duyurdu. Trump, tarifelerden dolayı ilaç sektörü şirketlerinin ABD’ye taşıyacağını savunmuştu.

Mayıs ayı kira artış oranı ne kadar olacak? 2025 Mayıs ayı kira artış oranı yüzde kaç?

Kira artış oranı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine dayanarak hesaplanıyor. Peki, Mayıs ayı kira artış oranı ne kadar olacak? 2025 Mayıs ayı kira artış oranı yüzde kaç?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir