Ağrı Dağı dünyanın dört bir yanından misafirlerini ağırlıyor

Ağrı Dağı’nda Doğa Tutkunları Unutulmaz Bir Deneyim Yaşadı

Doğa severler, Ağrı Dağı’nın 4 bin 600 rakımında kayak yaparak eşsiz bir maceraya atıldı ve zirveye ulaşmanın sevincini yaşadı. Zorlu tırmanışı başarıyla tamamlayarak 5 bin 137 metre yüksekliğindeki zirveye ulaşan grup, sporun ve doğanın tadını doyasıya çıkardı. Dağcılar, inişe geçmeden önce manzaranın ve başarılarının keyfini çıkardılar.

Ağrı Dağı’nda uzun yıllardır rehberlik yapan yerel rehber Resul Civaş, dağın dört mevsim boyunca ilgi gördüğünü vurgulayarak, “Yaz kış Ağrı Dağı her zaman ilgi görüyor. Dünyanın dört bir yanından dağcılar geliyor, biz de onları kamplarımızda en iyi şekilde ağırlıyor ve zirveye ulaşmalarında rehberlik ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Dağcılar, tırmanışa 3 bin 200 rakımdaki ilk kamp alanından başlayarak hazırlıklarını tamamladıktan sonra 4 bin 600 rakımdaki ikinci kampa ulaştılar. Kısa bir dinlenme molasının ardından zirveye doğru tırmanışlarına devam ettiler. Yaz aylarında bile karşılaşılan eksi 30 ila 35 derece arasındaki soğuklara karşı mücadele eden sporcular, kayak, nefes egzersizleri ve çeşitli spor aktiviteleriyle anın tadını çıkardılar.

Related Posts

CHP’den saat 21.00’e çağrı: ‘Özgür Özel’i Ankara’da genel merkezimizde karşılayacağız’

Sırrı Süreyya Önder için AKM’deki törene katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tören çıkışı saldırıya uğradı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Özel’e yönelik saldırı hakkında soruşturma başlattı. CHP Gençlik Kolları, Özel’i saat 21.00’de Ankara’daki genel merkez binasında karşılama çağrısı yaptı.

Mama hediyeli güzellik yarışması: 26 kedi podyuma çıktı

Tokat’ta, Dünya Veteriner Hekimler Günü kapsamında kedi güzellik yarışması düzenlendi.

Nişanlısını kurtarmak isterken canından oluyordu

Aydın’da intihara kalkışan nişanlısı Adem S.’ye engel olmak isteyen Bahar Y., silahın ateş almasıyla kolundan yaralandı.

Hatimoğulları ve Bakırhan’dan saldırıya uğrayan Özel’e destek: ‘Bu alçakça girişimin amacını da arkasındaki karanlığı da biliyoruz’

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, cenaze töreni ardından saldırıya uğrayan CHP lideri Özgür Özel için geçmiş olsun mesajı yayımladı. Açıklamada; “Acımızın en derin olduğu anda, halkların ortak yasını hedef alan bu alçakça girişimin amacını da arkasındaki karanlığı da biliyoruz. Bu ülkenin onurlu insanları, bu kirli senaryolara teslim olmayacak” denildi.

Özgür Çelik’ten Özel’e saldırıya tepki: Yapanın da yaptıranın da iki elimiz yakasında

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik fiziksel saldırıyı kınayarak, “Bu alçaklığı yapanın da yaptıranın da iki elimiz yakasında olacak” dedi.

İlk seçim iptal edilmişti: Romanya, cumhurbaşkanını seçmek için sandık başında

Romanya, Anayasa Mahkemesi’nin bir önceki seçimin ilk turunu iptal etmesi üzerine bugün yeniden cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir