ABD’de içki şişelerinde kanser riski uyarılarının yer alması önerildi: Türk uzmanlar ne diyor?

Kanser Riski ve İçki Tüketimi Arasındaki Bağlantı

Burak Abatay

ABD’nin tanınmış halk sağlığı uzmanı Dr. Vivek Murthy, içki tüketiminin kanser riskiyle ilişkilendirilmesi üzerine dikkat çekici uyarılarda bulundu.

Dr. Murthy, alkollü içeceklerin kanserin önlenebilir en yaygın üçüncü nedeni olduğunu belirterek, içki şişelerine sağlık mesajlarının yazılmasını önerdi. ABD Sağlık Dairesi Başkanı, içki tüketiminin önemine vurgu yaparak, tütün ve obeziteden sonra kansere neden olan önemli bir faktör olduğunu açıkladı.

İrlanda ve Güney Kore gibi ülkeler, içki tüketimi ile kanser riski arasındaki ilişkiye dikkat çekmek amacıyla uyarıcı mesajların içki şişelerinin üzerinde yer almasını zorunlu hale getirdi. Türkiye’de de benzer uygulamaların içki tüketimini azaltabileceği belirtiliyor.

BBC Türkçe‘nin konuştuğu uzmanlar, içki tüketiminin azaltılmasının kanser ve diğer sağlık risklerini önlemede önemli bir adım olduğunu vurguladı. Uzmanlar, içki tüketiminin sınırlandırılmasının toplum sağlığı açısından kritik bir rol oynadığını belirtti.

Uzman Görüşleri ve Araştırmalar

  • İçki tüketiminin kanser riskini artırdığını belirten uzmanlar, içki tüketiminin en aza indirilmesinin önemli olduğunu vurguluyor.
  • Ülkeler, içki tüketimi için önerilen limitleri revize ederek, halk sağlığını korumaya yönelik adımlar atıyor.
  • İstatistiklere göre, Türkiye’de içki tüketiminin azalma eğiliminde olduğu ancak hala önemli bir sağlık sorunu olduğu belirtiliyor.
  • Kadınlarda içki tüketiminin kansere yol açma potansiyelinin daha düşük olduğu ve bu nedenle limitlerin cinsiyete göre farklılık gösterebileceği ifade ediliyor.

Araştırmalar, içki tüketiminin kanser başta olmak üzere birçok sağlık sorununa yol açabileceğini göstermektedir. Bu nedenle içki tüketiminin sınırlandırılması ve toplumda farkındalık yaratılması büyük önem taşımaktadır.

Related Posts

Vanspor evinde kazanmak istiyor

Trendyol 1. Lig ekiplerinden İmaj Altyapı Vanspor, bu sezon evinde oynayacağı ilk maçı kazanarak ligde ikinci galibiyetini elde etmeyi hedefliyor.

DGS sonuçları açıklandı

ÖSYM tarafından 2 yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini 4 yıllık lisans programlarına devam ettirmek isteyen adaylar için düzenlenen DGS sonuçları açıklandı.

Japonya’da Rekor Uyuşturucu Operasyonu

Japonya’da 5,2 milyar yen değerinde 1.046 ton esrar ele geçirildi, 3 Vietnam vatandaşı tutuklandı.

Hindistan’da sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 60’a yükseldi

Hindistan’ın idaresindeki Cammu Keşmir bölgesinde sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 60’a yükseldi, 100’den fazla kişi yaralandı. Hindustan Times’ın haberine göre, Cammu Keşmir Başbakanı Ömer Abdullah, “bulut patlaması” sonucu etkili olan …

Özgür Özel’den Hakan Fidan’a: Sıkışınca ‘Suriye’ye geçer, iki bomba Türkiye’ye atar, savaş çıkarırız’ diyen adam, hadi oradan Tiktok’çu!

Özgür Özel’den Hakan Fidan’a: Sıkışınca ‘Suriye’ye geçer, iki bomba Türkiye’ye atar, savaş çıkarırız’ diyen adam, hadi oradan Tiktok’çu!

İsrail ve İran’dan karşılıklı savaş açıklamaları

İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, gerekirse İran’a yeni saldırılar başlatabilecekleri tehdidinde bulundu. İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ise, İsrail’in yakın zamanda saldırı düzenleyeceğine ihtimal vermediğini söyledi.