ABD tüm dış yardımların durduğunu duyurdu

ABD, Dış Yardımları İnceleme Altına Aldı!

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık ve USAID aracılığıyla finanse edilen tüm dış yardımlar askıya alındı. Açıklamada, dış ülkelere yapılan ödemelerdeki kesintinin, yardım programlarının verimliliği ve ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirilmesi amaçlandığı belirtildi.

Yardımların incelenmesi ve düzenlenmesi, ahlaki bir zorunluluk olarak vurgulanan açıklamada, harcamaların Amerikan halkına fayda sağlaması gerektiği vurgulandı. ABD Başkanı Donald Trump’ın, başkanlık görevine başlamasının hemen ardından dış yardımlara ilişkin imzaladığı kararname de bu işlemlerin bir parçası olarak yer aldı.

Kararnamede, ABD’nin dış kalkınma yardımları programlarından sorumlu tüm bakanlık ve kurumların dış ülkelere yapacakları ödemelerin durdurulduğu ve programın ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirileceği 90 günlük bir inceleme sürecinin başlatıldığı ifade edildi.

ABD’nin dış kalkınma yardımları, diğer ülkelere ekonomik, sosyal, teknik ve insani yardımları kapsamaktadır.

Related Posts

Eyüpsultan’da taksici cinayeti: Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti

Eyüpsultan’da uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan taksici, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Anne Kız Atletizmde Birlikte Koşuyorlar

Doç. Dr. Gülçin Güreşçi ve kızı İlke Pehlivan, hem akademik hem de atletizmde başarıya koşuyor.

Kocaeli’de otluk alanda çıkan yangın evleri tehdit etti

Kocaeli’de otluk alanda çıkan yangın korkuya sebep oldu. Evlerin bitişiğindeki yangın, binalara sıçramadan söndürüldü.

Bir anda boks ringine döndü: Sakarya’da cadde ortasında kavga

Sakarya’da iki grup arasında başlayan tartışma, bir anda kavgaya dönüştü. Tekme ve yumrukların havada uçuştuğu kavga, polis ekiplerinin müdahalesiyle son buldu.

Vanspor evinde kazanmak istiyor

Trendyol 1. Lig ekiplerinden İmaj Altyapı Vanspor, bu sezon evinde oynayacağı ilk maçı kazanarak ligde ikinci galibiyetini elde etmeyi hedefliyor.

DGS sonuçları açıklandı

ÖSYM tarafından 2 yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini 4 yıllık lisans programlarına devam ettirmek isteyen adaylar için düzenlenen DGS sonuçları açıklandı.