27 ülkeden Gazze çağrısı: Açlık gözümüzün önünde büyüyor

İnsani yardımın asla bir politika unsuru haline getirilmemesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada ateşkes çağrısı da yapıldı.

27 ülkenin dışişleri bakanları tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gazze’deki insani kriz, hayal edilemeyecek seviyelere ulaştı. Açlık gözümüzün önünde yayılıyor. Açlığı durdurmak ve geriye çevirmek için acil eylem gerekiyor. İnsani alan korunmalı, ve yardımlar asla politika unsuru haline getirilmemelidir.

‘İNSANİ YARDIMI KISITLAMAYIN’

Ancak, kısıtlayıcı yeni bir kayıt gerekliliği sebebiyle, önemli uluslararası STK’ler bölgeyi terk etmeye zorlanabilir, bu da insani durumu daha da kötüleştirir. İsrail hükümetine bütün uluslararası STK yardım teslimatlarına izin vermesine ve insani yardım aktörlerinin operasyonları üzerindeki kısıtları kaldırması için çağrı yapıyoruz.

BM uluslararası STK’ler ve insani ortakların bölgeye güvenli ve geniş kapsamlı erişimi için derhal, kalıcı ve somut adımlar atılmalıdır. Gazze’ye gıda, besin maddeleri, barınak, yakıt, temiz su, ilaç ve tıbbi ekipman dahil olmak üzere yardımların akışını sağlamak için tüm geçiş noktaları ve yollar kullanılmalıdır. Dağıtım noktalarında ölümcül güç kullanılmamalı ve siviller, insani yardım çalışanları ve sağlık çalışanları korunmalıdır.

ATEŞKES ÇAĞRISI

27 ÜLKE İMZALADI

Dışişleri bakanları imzalayan ülkeler ile AB yetkilileri ise şöyle:

“Avustralya, Belçika, Kanada, Kıbrıs, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İzlanda, İrlanda, Japonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Birleşik Krallık Dışişleri Bakanları.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı, AB Akdeniz Komiseri ve AB Eşitlik, Hazırlık ve Kriz Yönetimi Komiseri.”

Related Posts

Fransa’da İsrailli uçuş ekibi ile telsiz konuşmasında “Özgür Filistin” diyen görevli işten uzaklaştırıldı

Fransa’da İsrailli uçuş ekibi ile telsiz konuşmasında “Özgür Filistin” diyen görevli işten uzaklaştırıldı

Bakan Fidan’dan YPG’ye net uyarı: Zamana oynamayı bırakın

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ile ortak basın toplantısı düzenledi. Ankara’da düzenlenen toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Bakan Fidan, ‘YPG’nin bir türlü sisteme entegre olmamadaki oyunbozanlığına dikkat çekip, “Burada bir meydan okuma var. YPG’nin artık zamana oynama politikasını bırakması gerekiyor. YPG’ye çağrım; dünyanın dört bir yanından topladıkları teröristlerle Türkiye ve bölge için tehdit olmaktan çıkarsınlar kendilerini bir an önce” ifadelerini kullandı.

Ankara-Şam arasında yoğun görüşme trafiği | Bakan Fidan, Şam’a gitmişti; Suriye Dışişleri Bakanı, Savunma Bakanı ve İstihbarat Başkanı, Türkiye’de

Ankara-Şam arasında yoğun görüşme trafiği | Bakan Fidan, Şam’a gitmişti; Suriye Dışişleri Bakanı, Savunma Bakanı ve İstihbarat Başkanı, Türkiye’de

HTŞ yönetimi İsrail’e karşı Rusya’dan yardım istedi: Esad’dan sonra ilk defa görüşmüşlerdi

Suriye’de geçici HTŞ yönetiminin Süveyda’daki olayları gerekçe göstererek ülkeye saldırılar gerçekleştiren ve sınır ihlalleri yapan İsrail’e karşı ülkenin güneyinde Rus devriyesi talep ettiği iddia edildi. Rusya medyasında yer alan kaynaklara …

Sır kazada kritik gelişme: Kaptanın görüntüleri güvenlik kamerasında… Halit Yukay hala kayıp

43 yaşındaki yat üreticisi Halit Yukay’ın kullandığı tekne Balıkesir’in Marmara Adası açıklarında parçalanmış halde bulundu, Yukay ise hala kayıp… Tekneye çarpan geminin kaptanına ait yeni görüntüler olayın seyrini değiştirebilir.

Hamas heyeti ateşkes için Mısır’da

Hamas heyeti Gazze’de ateşkes görüşmeleri için, Kahire’nin davetiyle bir kez daha Mısır’a gitti.