Tüpraş’tan işçilere yüzde 67.4 zam

Tüpraş Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinde Anlaşma Sağlandı

Tüpraş, Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde sendikayla anlaşmaya vardı. 2025 yılı için %67.4 zam kararlaştırıldı. Bu zam kapsamında ilk 6 aylık dönem için %35, ikinci 6 aylık dönem için ise %24 zam yapılacak. Ayrıca, sosyal yardım unsurlarına da %45 ile %55 arasında zam yapılacak.

Tüpraş tarafından KAP’a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tüpraş ve Petrol-İş Sendikası arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi kapsamında, 1 Ocak 2025 – 31 Aralık 2027 tarihlerini kapsayan 3 yıllık dönemde önemli kararlar alındı. Buna göre, 2025 yılının ilk 6 aylık dönemi için %35, ikinci 6 aylık dönemi için %24 zam yapılacak. 2026 yılı için ise ilk dönemde TÜFE + %4, ikinci dönemde ise yine TÜFE kadar zam yapılmış olacak. Benzer şekilde, 2027 yılı için belirlenen zam miktarları sırasıyla TÜFE + %6 ve yine TÜFE olarak belirlenmiştir. Ayrıca çeşitli sosyal yardım unsurlarının miktarı ilk yıl için %45-%55 arasında, takip eden yıllar için ise TÜFE oranında artırılarak ödenecektir.”

Related Posts

EPDK kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Enerji Piyasası Bildirim Sistemi kullanım talimatına ilişkin değişiklikleri içeren Kurul kararını kabul etti.

Bir ilimiz diken üstünde: Konkordato ve iflaslar patladı

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, birçok şirketle ilgili konkordato, iflas ve kesin mühlet kararlarını açıkladı. Kararlara göre bazı firmaların konkordato talepleri reddedildi, bazılarına 1 yıllık kesin mühlet verildi, bazı şirketler ise iflas etti.

Ziraat Bankası’ndan pazar esnafına özel POS kampanyası

Ziraat Bankası, pazar esnafına yönelik geliştirdiği yeni kampanya ile kartlı ödeme sistemlerini yaygınlaştırmayı hedefliyor. Kampanya kapsamında, pazar esnafına avantajlı komisyon oranları ve çeşitli POS çözümleri sunuluyor.

Bakan Işıkhan’dan toplu sözleşme açıklaması: Hakem Kurulu’nun vereceği karara hepimiz saygı duyacağız

Bakan Işıkhan’dan toplu sözleşme açıklaması: Hakem Kurulu’nun vereceği karara hepimiz saygı duyacağız

Eski THY Başkanı Aycı gençlerle buluştu

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından düzenlenen Zirve+ 2025’te gençlerle buluşan THY eski Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, havacılık, liderlik ve iş dünyasında vizyon konularında deneyimlerini paylaştı.

Faizsiz 90 bin TL kredi fırtınası: Bankalar kesenin ağzını açtı

Faiz oranlarında düşüş eğilimi görülse de ihtiyaç kredilerinde maliyetler yüksek seviyesini koruyor. 100 bin liralık ihtiyaç kredisinde, 12 ay vadede geri ödeme tutarı yüzde 32, 36 ay vadede ise yüzde 88 oranında faiz yüküyle karşılaşıyor. 90 BİN TL …