Fakülteye girişlerini güvenlik engelledi! Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinden ‘aile sempozyumu’ protestosu

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Öğrencilerden Sempozyum Protestosu

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘nde düzenlenmesi planlanan ve, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Rektör Cahit Güran’ın katılması beklenen Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Sempozyumu’na öğrenciler tepki gösterdi.

Üniversite öğrencileri, fakülte önünde toplanarak “Aile yılı değil, mücadele yılı” sloganıyla eylem yaptı. “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” diyen öğrenciler, fakülteye girişlerinin engellenmesine karşı tepkilerini dile getirdi.

FAKÜLTEYE GİRİŞLERİ ENGELLENDİ

Öğrenciler, sempozyumun yapıldığı salona gitmek istediklerinde fakülte girişine Öğrenci Güvenlik Birimi (ÖGB) tarafından engellendiler. Bu durum üzerine öğrencilerle ÖGB arasında gerginlik yaşandı.

MOR BOYA FIRLATTILAR

Kampüslerinde kadın hakları ve LGBTİ+ haklarına destek olmadıklarını belirten öğrenciler, fakülte kapısına mor boya fırlattı. “Kampüslerimizi mora boyayacağız” diyen öğrenciler, protestolarını sürdürdü.

Fakülteye giriş çıkışlar yaklaşık 2 saat boyunca yasaklanırken, sempozyumun gerçekleşip gerçekleşmediği henüz netlik kazanmadı.

Öğrencilerin kampüs çıkışında polis ekipleri beklerken, öğrenciler “Kadınlar ölürken polis nerdeydi” ve “Çocuklar ölürken polis nerdeydi” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Related Posts

Kanada’da seçim yarışı: “Trump etkisi” belirleyici olacak

Kanada’da halk, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Kanada’nın ABD’nin 51. eyaleti olması gerektiğine” ilişkin açıklamaları ve iki ülke arasındaki ticaret savaşlarının gölgesinde sandık başında.

Mattia Ahmet Minguzzi davasında yeni gelişme: Katilin yaşı belli oldu

Mattia Ahmet Minguzzi cinayetine ilişkin yeni gelişme yaşandı. Katil zanlısı U.B.’nin Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen yaş raporunda 16 yaşında olduğu tespit edildi.

Kameraları bantlayan korumanın ifadesi: Rutin uygulama, kimse bana talimat vermedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve Ekrem İmamoğlu’nun koruması olan özel güvenlik Çağlar Türkmen’in ifadesi ortaya çıktı. Türkmen, kameraların bantlanmasının ve jammer cihazının taşınmasının rutin bir uygulama olduğunu ve kimseden talimat almadığını söyledi.

ABD’de gece kulübüne baskın: 100’ü aşkın göçmen gözaltına alındı

Colorado’da bir gece kulübüne düzenlenen polis baskınında 100’den fazla “yasadışı” göçmen gözaltına alındı. Trump, “ülkede yasadışı bir şekilde bulunan en kötü insanlardan bazılarına” baskın yapıldığını savundu.

Rusya desteğini ilan etti: “Gerekirse Kuzey Kore’ye asker yollarız”

Kuzey Kore hükümeti, Rusya’da savaşmak üzere asker gönderdiğini ilk kez kabul etti. Bu açıklamanın ardından Rusya’dan karşılıklı destek ilanı gecikmedi. Kremlin sözcüsü Peskov, “Gerekirse biz de Kuzey Kore’ye asker yollarız” dedi.

Sırrı Süreyya Önder’in hayati tehlikesi devam ediyor

Hastaneden yapılan açıklamada Sırrı Süreyya Önder’in nörolojik tablosunun bozulduğu ve hayati tehlikesinin artarak devam ettiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir