Elektrikli araç şarj soket sayısı arttı

EPDK Raporuna Göre Şarj İstasyonlarındaki Artış Devam Ediyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayınlanan “Şarj Hizmeti Piyasası Aylık İstatistikleri” raporuna göre, mart ayında şarj istasyonlarının toplam kurulu gücü bir önceki aya göre %2,13 artarak 2 bin 8 megavata yükseldi.

Mart ayında toplam soket sayısı da önceki aya göre %2,3 artış göstererek 28 bin 717’ye çıktı. Bu rakam, şubat ayında 28 bin 79 olarak kaydedilmişti.

Aynı dönemde AC şarj soket sayısı %2,2 artışla 16 bin 900’e yükselirken, DC şarj soket sayısı da %2,3 artarak 11 bin 817’ye ulaştı. Bir önceki ay AC şarj soket sayısı 16 bin 533 iken, DC şarj soket sayısı 11 bin 546 olarak kaydedilmişti.

Elektrikli araç sayısı ise şubat ayındaki 207 bin 989’dan mart ayında 220 bin 258’e yükseldi.

Related Posts

Otomotiv pazarı 2025’e durgun başladı: Satışlar düştü, tahsilatlar zorlaştı

OSS Derneği’nin ilk çeyrek anketine göre, otomotiv satış sonrası pazarı yılın başında daralma yaşadı. Satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,57 gerilerken, sektör temsilcileri ikinci çeyrekten de toparlanma beklemiyor. Alım gücündeki düşüş ve tahsilat problemleri, yeni yatırımları frenliyor.

Türkiye ve ABD ticarette yeni döneme hazırlanıyor: İşbirliği ve yatırım mesajı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD’li mevkidaşlarıyla yaptığı telekonferans görüşmesinde iki ülke arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hedefinin altını çizdi. Enerjiden dijital ekonomiye birçok alanda iş birliği mesajı verildi.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı – 25 Nisan 2025

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

Borsa güne yükselişle başladı: 25 Nisan 2025 Cuma Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,20 yükselişle 9.510,14 puandan başladı.

1.5 trilyon nerede?

Deprem için çıkarılan ÖİV ile bugüne kadar 1 trilyon 535 milyar lira toplandı. Ancak bu para deprem dışında lüks makam araçları da dahil her şeye harcandı.

New York borsası güne karışık seyirle başladı!

New York borsası, ABD Başkanı Donald Trump’ın tarifeler konusunda sık değişen söylemlerinin etkisiyle güne karışık seyirle başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir