İzmir’de Dinamik Şarjlı Elektrikli Otobüs dönemi başlıyor

İzmir’de Çevreci Elektrikli Otobüs Dönemi Başlıyor

İzmir’in troleybüs konusunda Türkiye’nin ilk kenti olduğunu belirten Başkan Tugay, çevreci ulaşım araçları olan troleybüslerin önemine vurgu yaparak, “2025 hedefimiz; şehrin karbon emisyonunu azaltmak, çevre sorunlarını çözmek ve İzmir’i geleceğe hazırlamak için büyük bir adım atmak olacak. İnanıyoruz ki, bunu başaracağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir ulaşım hedefleri doğrultusunda filosunu dinamik şarjlı elektrikli otobüsler ile güçlendirmeye hazırlanıyor. Bu yatırım için Fransız Societe Generale Bankası’ndan 80 milyon Euro’ya kadar kredi kullanılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Fransız Societe Generale Bank Türkiye Müdürü Batu Çetin, kredi ön protokolünü Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle imzaladılar. Törene; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Fransız Societe Generale Bankası Ülke Müdürü Batu Çetin, Societe Generale Bankası Genel Müdürü Deniz Aydos, ESHOT Genel Müdürü Övünç Özgen ve diğer bürokratlar katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bugün attığımız bu adım, İzmir’in geleceğini daha yaşanabilir hale getirecek projelerden sadece biri. Hep birlikte İzmir’i daha güzel bir geleceğe taşıyacağız” dedi.

Başkan Tugay: Toplu Ulaşım Altyapısını Modernleştireceğiz

Dinamik Şarjlı Elektrikli Otobüs Projesi’nin, başkanlıkları döneminde gerçekleştirdikleri önemli çalışmaların bir sonucu olduğunu belirten Başkan Tugay, “İzmir’in toplu ulaşım altyapısını modernleştirecek ve temiz bir geleceğe yönelik vizyonumuzun en önemli adımlarından biri olan Dinamik Şarjlı Elektrikli Otobüs Projesi, çevreci, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir İzmir’in inşasında kararlılığımızı gösteriyor” şeklinde konuştu.

Başkan Tugay, bu projenin geçmişle gelecek arasında köprü görevi gördüğünü belirterek, “İzmir, ESHOT’un T’si ile troleybüs konusunda Türkiye’nin öncü şehirlerinden biridir. Troleybüs, İzmir’in geçmişinde önemli bir yere sahiptir ve çevre dostu bir ulaşım aracıdır. Gelecekte hafif raylı sistemler ve metrolar hedefleniyor olsa da, troleybüslerin de önemli bir yere sahip olduğunu göz ardı etmemeliyiz” dedi.

Related Posts

Erdoğan: Yeni Anayasa için 10 hukukçu arkadaşımız görevlendirildi

Erdoğan, “Terörsüz Türkiye sürecinin kazasız belasız tamamlanacağına inanıyoruz” diye konuştu.

‘Aptal ikiz’ dediler, haber bülteni yazarak bir yılda 1,5 milyar lira kazandı

29 yaşındaki Daniella Pierson, üniversitedeyken bir yan iş olarak başlattığı The Newsette isimli bülteniyle, bir yıl içinde 40 milyon dolar (yaklaşık 1 milyar 500 milyon lira) gelir elde etti. Bugün, yatırım almanın imkansız olduğu düşünülen kadınlara destek olmak için CHASM adını verdiği yeni bir girişim başlattı.

Çobanlar ile çiftçiler birbirine girdi: En az 30 ölü

Nijerya’nın Taraba eyaletinde çobanlar ile çiftçiler arasında çıkan şiddetli çatışmalarda en az 30 kişi hayatını kaybetti.

Belediye AKP’den CHP’ye geçmişti! Millet bahçesine Bülent Ecevit’in ismi verildi

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Afyonkarahisar Belediye Başkanlık koltuğunu AKP’li Mehmet Zeybek’ten devralan CHP’li Burcu Köksal, Garnizon alanında yapımı tamamlanan Millet Bahçesi’ne eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in ismini verdiklerini duyurdu.

Yunan ve İsrailli lobi liderleri Türkiye’ye karşı faaliyetlerini anlattı: Ankara, bölgede giderek güçleniyor

Yunan Kathimerini gazetesine konuşan Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) CEO’su Ted Deutch ve Helen Amerikan Liderlik Konseyi (HALC) İcra Direktörü Endy Zemenides Ankara’nın hızlı yükselişinden duydukları endişeyi gizlemeyerek, Türkiye’ye F 35 verilmemesi gerektiğini söylediler.

Ayasofya Camii’nde restorasyon havadan görüntülendi

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi ana kubbesinde, tarihinin en kapsamlı güçlendirme ve restorasyon çalışması sürüyor. Ana kubbe, yarım kubbeler, minare ve dış yüzeydeki restorasyon çalışmaları havadan görüntülendi.