TBMM Başkanı Kurtulmuş Nagoya’da Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi temaslarını sürdürdüğü Japonya’da, Nagoya şehrindeki Gifu Fatih Camii ve Tsushima Ayasofya Camii derneklerini ziyaret ederek Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi. Vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Kurtulmuş, kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocuklarla yakından ilgilendi, ellerindeki farklı spor kulüplerine ait formalara da imza atarak, çeşitli hediyeler verdi. Kurtulmuş, Tsushima Ayasofya Camii’ni ziyarette yaptığı konuşmada, Japonya Temsilciler Meclisi Başkanı Fukushiro Nukaga’nın davetli olarak Japonya’ya geldiklerini, verimli görüşmeler ve ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Japonya’nın Nagoya şehrinde de çeşitli ziyaretler ve programlara katıldıklarını dile getiren Kurtulmuş, Türkiye’den binlerce kilometre uzaklıktaki Türk vatandaşlarıyla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.
Tsushima Ayasofya Camii’nin inşasında emeği geçenleri de tebrik eden Kurtulmuş, Türk vatandaşlarının buradaki birlik ve beraberliklerinin sürmesi temennisini dile getirdi.

“Birlik beraberliği olmayan bir topluluğun uzun süre kalıcı işler yapması mümkün değildir”

Dünyanın dört bir tarafına yayılmış olan Türk toplumunun en önemli vasfının, birlik içerisinde hareket etmesi olduğunu söyleyen Kurtulmuş, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Mutlaka birlik beraberlik içerisinde ortak hedeflere doğru yönelmemiz lazım. Farklılıklarımız olacak; bu farklılıklarımızı bir zenginlik olarak kabul edeceğiz. Ama bu farklılıkları bir ayrılık vesilesi haline dönüştürmeyeceğiz. Ortak paydamızda buluşarak aynı milletin evlatları, aynı medeniyetin çocukları olduğumuz bilinciyle müştereken yolumuza devam edeceğiz. Birlik beraberliği olmayan bir topluluğun uzun süre kalıcı işler yapması mümkün değildir. Birlik beraberliği destekleyen en önemli unsur ise kimliktir. Kimliğimizi ortaya koymak, kendi kültürel değerlerimizi ortaya koymak, milli hassasiyetlerimizi, hususiyetlerimizi, göreneklerimizi bizden sonraki nesillere de çok sağlam bir şekilde aksettirmek için mücadele etmemiz lazım. Ayrıca sadece gördüklerimizle yetinmek de bizim için yeterli olmaz. Sahip olduğumuz medeniyet birikimimizi daha ileriye götürebilmek için evrensel değerlerle kendi medeniyet perspektifimizi bütünleştirmemiz lazım.”Birliğine ve kimliğine sahip olan toplulukların güçlü bir gelecek kurmasının mukadder olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Geleceğimiz, çocuklarımızdır. Öncelikli amacınız, çocuklarınızın, torunlarınızın, gelecek nesillerin iyi yetişmesi, iyi birtakım imkânlara sahip olması; vatanına, milletine ve insanına faydalı bireyler haline gelmesi için mücadele edebilmek olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, milleti ve devletiyle, ancak el ele vererek ortak hedeflere yürüyebileceğinin farkında olduklarını, devletin bütün kurumlarının, devlet adına burada görev yapanların hem kapılarının hem de gönüllerinin vatandaşlara açık olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “El ele, gönül gönüle vererek sizin bir eksiğiniz, bir ihtiyacınız varsa mutlaka beraber halledeceksiniz. Ben ve milletvekili arkadaşlarım inanın ki sırf sizi görmek, sizinle beraber, sizin dertlerinizi dinlemek, sizin tavsiyelerinizi, sizin fikirlerinizi duymak için buraya kadar geldik. Biz artık Türkiye olarak dünyada güçlü ülkelerden birisinin vatandaşlarıyız. Sözü kıymetli, sözünün tesiri etkili olan bir ülkenin çocuklarıyız. Daha ileriye gideceğiz” açıklamasını yaptı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, birlik beraberlik içerisinde ortak hedeflere doğru yönelmek gerektiğini belirterek, “Farklılıklarımız olacak; bu farklılıklarımızı bir zenginlik olarak kabul edeceğiz. Ama bu farklılıkları bir ayrılık vesilesi haline dönüştürmeyeceğiz” dedi.

Related Posts

Yemek yemeyi reddedip yalnızca bira tüketen adam öldü

Tayland’da bir adam, yemek yemeyi reddedip bir ay boyunca yalnızca bira tükettikten sonra hayatını kaybetti.

Elazığspor’un Yeni Transferleri Antrenmana başladı

Süleyman Özdamar ve Hakan Yavuz, Elazığspor’un antrenmanlarında takımla birlikte çalışmalara katıldı.

CHP’li Orhan Sarıbal’dan MEB’in TÜGVA ile ilgili yanıtına tepki: ‘Okullarda ideolojik yapıların faaliyet göstermesi, çocukların pedagojik gelişimi açısından tehdittir’

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile ilgili iddialar konusunda verdiği soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanlığının kamuoyunda tepki çeken uygulamalarla ilgili tek bir somut denetim ya da inceleme bilgisi sunmadığını belirtti.

Terör devletinden net itiraf: Amacımız Suriye’yi zayıflatmak

Terör devleti İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Suriye’nin stratejik yetenekler kazanmasını engellemeye ve zayıflatmaya devam edeceklerini söyledi. İşgalci general, “ülkede hareket özgürlüklerini koruma” bahanesiyle yeni provokasyonlar yapma niyetini de gizlemedi.

Messi’nin Golü Sanat Eseri Olarak 1.8 Milyon Dolara Satıldı

Lionel Messi’nin unutulmaz golü, Refik Anadol’un yapay zeka destekli sanat projesiyle dijital esere dönüştü. Christie’s müzayedesinde 1,8 milyon dolara satılan çalışma, UNICEF aracılığıyla eğitime destek sağlayacak.

CHP, Proje Okul Yönetmeliği’ni Danıştay’a taşıdı

CHP, Proje Okul Yönetmeliği’nin iptali ve yürütmesinin durdurulması için Danıştay’a başvurdu.