İsrail’den Türkiye’ye kanıtsız suçlama: ‘Hizbullah’ı yeniden kuruyor!’

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Sa’a, İran’ın Lübnan’da Hizbullah’ı yeniden güçlendirmek için büyük çaba harcadığını söyledi. Bakanın ofisine göre, “İran, Hizbullah’ın gücünü ve konumunu yeniden tesis etmek için Lübnan’a para kaçırma çabalarını yoğunlaştırdı” dedi.

Sa’ar, daha sonra da Hizbullah’ın güçlenmesi için Türkiye’nin çaba gösterdiğini iddia etti. Sa’ar, “Bu çaba, diğer kanalların yanı sıra Türkiye üzerinden ve onun iş birliğiyle yürütülüyor” dedi.

İsrail, daha önce de benzer bir iddiada bulunmuş ve ‘Türk vatandaşlarının para dolu çantalarla Lübnan’a gelerek, Hizbullah’a finansman sağladığını’ iddia etmişti. Ancak herhangi bir kanıt sunmamıştı.

Lübnan, İsrail’in bu konudaki tehditlerini sebep göstererek İran’dan gelen uçaklara hava sahasını kapadı. İsrail’in ‘İran’dan gelen uçakları vuracağını’ söyledi.

GAZZE’NİN SİLAHSIZLANMASINI İSTİYOR

İsrail, Gazze’deki ateşkes anlaşmasının ikinci aşaması için müzakerelere başlayacağını duyurdu. Sa’ar, Salı günü yaptığı açıklamada, bu sürecin İsrailli rehineler ile Filistinli tutukluların değişimini içereceğini belirtti.

İsrail’in, anlaşmanın bir parçası olarak Gazze’nin tamamen silahsızlandırılmasını talep ettiğini vurguladı.

İsrail’in rehinelerle ilgili ikinci aşama görüşmelerine ne zaman başlayacağına dair kesin bir takvim açıklanmadı. Ancak Sa’ar, önümüzdeki hafta Brüksel’i ziyaret edeceğini ve kısa süre içinde Washington’a da gideceğini duyurdu.

Diplomatik temaslarının, Gazze’deki geleceğe yönelik İsrail taleplerini uluslararası alanda daha geniş destekle güçlendirmeyi amaçladığı belirtiliyor.

Tel Aviv, Gazze’nin silahsızlandırılmasının bölgesel güvenlik için şart olduğunu savunuyor. “Bizim talebimiz net” diyen Sa’ar, “Gazze’nin tam anlamıyla silahsızlandırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı. İsrail’in, bu talebi müzakerelerin temel unsurlarından biri olarak masaya koyacağı bildirildi.

Related Posts

Selde yıkılan kanalı onarmaya çalışan 7 gönüllü toprak altında kaldı

Pakistan’da şiddetli yağışlar heyelanları tetikledi.

Ünlü deprem uzmanı ‘sıradaki’ diyerek o ilimizi işaret etti

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından gözler başta İstanbul olmak üzere Bursa ve İzmir gibi illere çevrildi. Prof. Dr. Osman Bektaş ise, bu kez başka bir kenti işaret etti.

Bakan Göktaş, Genç Çiftin Nikah Şahidiydi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Bingöl’de evlenecek gençlere destek projesi kapsamında nikah şahidi oldu.

Yasağı delme yöntemi ‘pes’ dedirtti: Dekontla gelen tacize 3 günlük hapis

Ankara’da bir erkek, eşine uyguladığı şiddet nedeniyle aldığı uzaklaştırma yasağını, 1 TL’lik havale açıklamalarına taciz mesajları yazarak deldi. Cezası ise sadece 3 gün hapis oldu.

Kuzey ve Baltık ülkelerinden Trump-Putin zirvesi öncesinde Ukrayna çıkışı

Kuzey Avrupa ve Baltık ülkeleri, ABD Başkanı Trump ile Rusya lideri Putin arasındaki görüşme öncesinde, Ukrayna’ya “destek tazeledikleri” bir açıklama yayınladı.

Motosiklet Restoranda Kazaya Sebep Oldu

Bursa’da park halindeki motosikletin kontrolden çıkması restoran önündeki masa ve sandalyelere çarptı.