İsrail Gazze’de yine can aldı

İsrail, Gazze Şeridi’nde İslami Cihad Hareketi Üyesini Öldürdü

İsrail, Gazze Şeridi’nde iddia edilen İslami Cihad Hareketi üyesini tehdit oluşturduğu gerekçesiyle öldürdü.

İsrail ordusunun verdiği bilgiye göre, Gazze’nin kuzeyine gitmeye çalışan bazı gruplara şüpheli oldukları için ateş açıldı ve bir kişi vuruldu. Bu kişinin İslami Cihad Hareketi üyesi olduğu iddia edildi.

26 Ocak Pazar sabahı, İsrail’in Gazze’deki saldırıları durdurması ve yerinden edilen Filistinlilere kuzeye dönme izni vermesi gerekiyordu. Ancak aynı gün, Refah kentinde İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinli hayatını kaybetti.

Diğer yandan, İsrail, “Arbel Yehud” adlı esirin serbest bırakılmamasını gerekçe göstererek Gazze sakinlerinin kuzeye geçmesine izin verilmeyeceğini duyurdu.

İsrail medyasına göre, 25 Ocak’taki ikinci tur esir takası öncesinde Tel Aviv yönetimi, Yehud’un serbest bırakılması talebini iletti fakat Hamas bu talebi reddetti. Çünkü söz konusu esirin İslami Cihad’ın elinde olduğu için söz verilemeyeceği belirtildi.

Related Posts

Büyük Kanyon’da çıkan yangın bir günde yaklaşık 20 kat büyüdü

ABD’de, Arizona eyaletinin kuzeyinde bulunan Büyük Kanyon civarında çıkan orman yangını, 24 saat içinde neredeyse 20 kat büyüdü.

Silah bırakma dünya basınında… ‘Önemli bir adım’

TERÖR örgütü PKK’dan bir grubun Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye’de barışa zemin hazırlamak için silah bırakıp bunları kazanda yakmaları uluslararası basında da geniş yankı buldu.

Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Muğla’da düzenlenen uyuşturucu operasyonundan gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Kurultay İŞKUR gibi çalıştı: Özgür Özel’e oy veren 121 delegeye iş

Yeni Şafak Gazetesi’nin 11 Temmuz 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler… Güneşin payı gazı solladı Türkiye’de geçtiğimiz ay 27 bin 299 gigavatsaate ulaşan elektrik üretiminin içerisinde güneş enerjisinin payı yüzde 14,75’lik …

İran Cumhurbaşkanı: Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile iş birliği İran’ın nükleer meselesine yönelik çifte standardın düzeltilmesine bağlı

İran Cumhurbaşkanı: Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile iş birliği İran’ın nükleer meselesine yönelik çifte standardın düzeltilmesine bağlı

Ukrayna’nın yeni taktiği Rusya’nın kabusu oldu! Cephede, şehirlerde ve askeri üslerde kullanılıyor

Ukrayna ordusu, Rusya’nın insansız hava araçları (İHA) saldırılarını engellemek için sıra dışı bir yöntem geliştirdi. Ukraynalı askerler, düşman İHA’larını durdurmak amacıyla balıkçı ağlarını savunma sistemlerine entegre etti. Yoğun gözenekli ağlar, İHA’ları pervanelerine dolanarak etkisiz hale getiriyor.