AB, Baltık Denizi’ndeki şebeke kesintisinden Rusya’yı sorumlu tuttu

Avrupa Birliği, Rusya’yı Elektik Şebekesi ve Kablo Kesintilerinden Sorumlu Tutuyor

Avrupa Birliği (AB), Finlandiya ve Estonya arasındaki elektik şebekesinin ve Baltık Denizi’ndeki telekomünikasyon kablolarının bağlantısında yaşanan kesintiden Rusya’yı sorumlu tutarak, Avrupa’nın kritik altyapısına yönelik saldırıları nedeniyle bu ülkeye yönelik ek yaptırımlar hazırlanacağını bildirdi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayın, “AB altyapısına yönelik tehditleri gözler önüne serdiğini” belirtti.

Von der Leyen, denizaltı kabloları da dahil olmak üzere Avrupa’nın kritik altyapısının korunmasını sağlayacaklarını taahhüt etti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas da olayın “kritik altyapıya yönelik bir dizi şüpheli saldırının sonuncusu” olduğunu belirtti.

Kallas, “Şüpheli gemi, Rusya’nın savaş bütçesini finanse ederken güvenliği ve çevreyi tehdit eden gölge filosunun bir parçasıdır. Bu filoyu hedef almak için yaptırımlar da dahil olmak üzere daha fazla önlem önereceğiz” ifadelerini kullandı.

Yüksek Temsilci, halihazırda bölgedeki elektrik arzının güvenliği için herhangi bir risk bulunmadığını kaydetti. (AA)

Related Posts

Doğaya boyun eğdiler: Artık böyle evleniyorlar

Filipinler’deki bir kilise, alışılagelmişin dışında bir düğüne sahne oldu. Bir çift, mevsimsel muson yağışları ve tayfunlar nedeniyle sular altında kalan Barasoain Kilisesi’nde şartlara aldırış etmeden evlendi.

Annesini bıçaklayarak öldürdü

Mersin’in Mut ilçesinde psikolojik sorunları olduğu iddia edilen bir kişi annesini bıçaklayarak öldürdü.

25 yıllık sessizlik: Avrupa’da kupaya hasretiz

Türk takımları, Galatasaray’ın 2000 yılında kazandığı UEFA Kupası ve Süper Kupa zaferlerinin ardından geçen 25 yılda Avrupa kupalarında büyük bir başarıya daha imza atamadı. En büyük başarı ise 2013’te UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale çıkan Fenerbahçe’den geldi.

Karabük’teki orman yangınlarına 2. gününde müdahale sürüyor

Safranbolu ilçesi Çavuşlar köyü Mezarlık mevkisindeki ormanlık alanda dün saat 14.42 ile Ovacık ilçesine bağlı Kışla köyü Merkez Mahallesi pazar yeri mevkisinde saat 16.29’da çıkan yangınların söndürülmesi için ekiplerin çalışması devam ediyor. Yoğun …

Karacaörenli Kadınlar İp Çekme Yarışmasında Fırtına Gibi Esti

Tokat’ın Zile ilçesindeki şenliklerde kadınlar, ip çekme yarışmasında azimleriyle alkış topladı.

Yemek yemeyi reddedip yalnızca bira tüketen adam öldü

Tayland’da bir adam, yemek yemeyi reddedip bir ay boyunca yalnızca bira tükettikten sonra hayatını kaybetti.