Bilim Konya ve SİA iş birliğiyle TeknoFest için fikir maratonu düzenlendi

Konya’da Teknofest İçin Fikir Maratonu Düzenlendi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Bilim Konya ve Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) iş birliğiyle gerçekleştirilen “Ideathon: Teknofest İçin Fikir Maratonu” etkinliği büyük ilgi gördü.

Sosyal İnovasyon Ajansı’nın Meram Yerleşkesi’nde düzenlenen etkinlikte sosyal inovasyon kavramı ve öğrencilere kazandırdığı perspektif uzmanlar tarafından detaylı bir şekilde anlatıldı. Aynı zamanda, Teknofest’in Sosyal İnovasyon Kategorisi hakkında öğrencilere yol gösterici bilgiler sunuldu.

Ekip çalışmalarıyla inovatif projeler geliştirme fırsatı bulan öğrenciler, jüri üyelerine ve diğer katılımcılara projelerini sundular. Etkinlikte çevresel sürdürülebilirlikten toplumsal farkındalık çalışmalarına kadar geniş bir yelpazede projeler yer aldı ve gençlerin girişimcilik ruhunu ortaya çıkardı.

Genç girişimcilerin potansiyellerini keşfetmelerine olanak tanıyan etkinlik, sosyal inovasyonun önemini vurguladı. Bilim Konya, gençlere destek olmaya devam ederek sosyal sorunlara çözüm sağlayacak projelerin geliştirilmesine katkı sunmayı sürdürecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve T3 Vakfı iş birliğiyle kurulan Bilim Konya, milli teknoloji hamlesine destek vererek geleceğin mühendislerini yetiştirmeyi hedefliyor. Bilim Konya bünyesinde yazılım, mekanik, elektrik-elektronik ve yarışmalara hazırlık alanlarında birçok öğrenciye proje tabanlı eğitimler sunularak Türkiye’yi teknoloji ve tasarım alanında lider yapma yolunda ilerleniyor.

Related Posts

Filipinler’in Metro Manila feci yangın! En az 1.000 kişi evsiz kaldı

Filipinler’in Metro Manila kentinde, düşük gelirli ve yoğun nüfuslu bir mahallede 2 Temmuz sabahının erken saatlerinde çıkan büyük bir yangın, birçok evi küle çevirdi.

Aşırı sıcaklardan iki kişi yaşamını yitirdi: Bazı kurumlarda tatil ilan edildi

Fransız meteoroloji ajansı Meteo France, aşırı sıcaklar nedeniyle başkent Paris dahil 16 vilayette kırmızı alarm, 68 vilayette ise turuncu alarm verildiğini duyurdu. Ülkede gün içinde hava sıcaklığının en düşük 20, en yüksek 41 derece olması …

‘Elon Musk sınır dışı edilir mi?’ sorusuna Trump’tan skandal cevap: ‘Bakacağız’

Elon Musk’ın yeni parti açıklamasının ardından ABD’de gündem değişti. Trump, Musk’ın sınır dışı edilmesi çağrılarına “inceleyeceğiz” yanıtı verdi ve milyarderi yetki kaybıyla tehdit etti.

‘HTS kayıtları suç sayılmaz’ denildi, dosya kapatıldı! Takipsizlik AYM’ye taşındı

CHP’den istifa edip AKP’ye geçeceği iddialarıyla gündeme gelen Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz hakkında yürütülen ihale yolsuzluğu soruşturmasında savcılık “kovuşturmaya yer yok” dedi. Avukat Deniz Atar, kararın Anayasa Mahkemesi’ne taşındığını açıkladı.

Kulis | YSK, CHP kurultayı davasından rahatsız: Mutlak butlan kararı sistemi bozar, anayasaya aykırı olur

Kulis | YSK, CHP kurultayı davasından rahatsız: Mutlak butlan kararı sistemi bozar, anayasaya aykırı olur

300 yıllık ‘vampir’ turizmi canlandırdı: Herkes o köye akın ediyor

300 yıl önce gömülen bir adam, şimdi köyün kaderini değiştiriyor… Belgrad’a yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Kisiljevo köyü, bir ‘vampir’ hikayesiyle turistleri büyülüyor.