ABB’den Atatürk ve Ankara konulu konferans

Atatürk ve Ankara Konferansı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi, 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neşe Özden’in katılımıyla Atatürk ve Ankara konulu konferans düzenledi.

“Ankara’nın Milli Mücadeledeki Önemi Detaylı Bir Şekilde Ele Alındı”

Konferansta Ankara’nın Milli Mücadeledeki önemi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti olmasının etkileri detaylı bir şekilde incelendi. Prof. Dr. Özden, Başkent Ankara’nın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kritik rolünü vurgulayarak, kentin Cumhuriyet tarihindeki yeri ve anlamı üzerine derinlemesine bir değerlendirme yaptı. Özden, “Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, kongreler dönemindeki temsil sisteminden Milli Vekâlet Sistemine doğru ilerlememizi sağlayarak önemli bir değişim yaratmıştır. 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının da bir dönüm noktası olmuştur” şeklinde konuştu.

Related Posts

Akdeniz sallandı Naci Görür’den jet açıklama geldi! ‘Benzer depremler yaygın’

Akdeniz açıklarında 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çekici bir açıklama geldi

Kadın polisin Suriyelilerin düğününde yaptığı anons sosyal medyada gündem oldu

Gaziantep’te, düğünlerde havaya ateş açılması nedeniyle yaşanan yaralanma ve can kayıplarını önlemek amacıyla Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü yeni bir uygulama başlattı. Suriyeli göçmenlerin yoğun olduğu bölgelerdeki düğünlere polis ekipleri gönderilerek havaya ateş açılmasının yasak olduğu yönünde anonslar yapılıyor.

İran İsrail’in güneyindeki Beerşeba kentini füzelerle vurdu

İran, İsrail’in güneyinde yer alan Beerşaba kentini füzelerle hedef aldı. Saldırı sonrası füzelerin isabet ettiği noktalardan alevler yükseldiği görüldü.

Resmî Gazete’de bugün (20 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (20 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

İran-İsrail savaşı Van turizmini vurdu

İran ile İsrail arasında yaşanan savaş nedeniyle Van turizmi de darbe aldı. İranlı turistlerin rezervasyonları iptal edilirken, otellerde doluluk oranı yüzde 20’lere kadar düştü.

Türkiye’nin en güvenilir haber kanalı Sözcü TV oldu

Reuters Enstitüsü tarafından yayınlanan 2025 Dijital Haber Raporu’na göre, Türkiye’de yayın yapan haber kanalları arasında en güvenilir medya kuruluşu Sözcü oldu.