Lukaşenko, Belarus’a 10 “Oreşnik” balistik füze sistemi yerleştirileceğini açıkladı

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya’dan Füze Sistemi Alacak

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, ülkesine Rusya tarafından 10 “Oreşnik” balistik füze sisteminin yerleştirileceğini, bu sayının gelecekte artabileceğini bildirdi.

Lukaşenko, Leningrad bölgesinde Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) Yüksek Konseyi toplantısı sonrasında gazetecilerin Rusya’nın Belarus’a kaç tane “Oreşnik” balistik füze sistemi yerleştireceği ile ilgili sorusunu cevapladı.

“Sanırım, şimdilik bir deste var, sonra göreceğiz. Eğer Ruslar isterse biz de daha fazlasını yerleştireceğiz” ifadelerini kullanan Lukaşenko, bu rakamın rezervlerle birlikte olduğunu da dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus topraklarına Rus taktik nükleer silah konuşlandırdıklarını, Ukrayna’da savaş koşullarında test edilen nükleer olmayan hipersonik ekipmanlarla donatılmış “Oreşnik” isimli balistik füzeyi de Belarus’a gelecek yılın ikinci yarısında yerleştireceklerini bildirmişti. (AA)

Related Posts

Balıkesir’de 4 büyüklüğünde deprem

AFAD, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 4 büyüklüğünde, 6,52 kilometre derinlikte deprem kaydedildiğini açıkladı.

SON DAKİKA: Adli Tıp’tan Mehmet Murat Çalık kararı

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık hakkında Adli Tıp Kurumu’ndan karar çıktı. Adli Tıp Kurumu Murat Çalık’ın mevcut sağlık durumunun cezaevinde kalmasına engel olmadığını açıkladı

Saran’dan Kapalıçarşı’ya ziyaret: Yolumuz uzun

Fenerbahçe’de eylüldeki yapılacak seçimde Ali Koç’a rakip olan Sadettin Saran, İstanbul’da Kapalıçarşı esnafıyla bir araya geldi. Saran, “İlgi ve alakadan dolayı çok mutluyuz. Yolumuz uzun. İnşallah başarılı olacağız” dedi.

23 yaşındaki Yusuf Emin evde ölü bulundu

İstanbul Şişli’de tek başına yaşayan Yusuf Emin Çanlı, kanepede yarı çıplak halde ölü bulundu. Evde uyuşturucu haplar ele geçirilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Zenginlerin dünyası: Melania Trump Hunter Biden’e 1 milyar dolarlık uyarı gönderdi

ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump, Hunter Biden’a kendisi hakkında yapılan “yanlış, iftira niteliğinde, aşağılayıcı ve kışkırtıcı ifadeler” nedeniyle 1 milyar dolarlık bir ihbarname gönderdi.

BM: Gazze’de açlıktan ölen insan haberleri sıradan bir olay haline geldi

BM: Gazze’de açlıktan ölen insan haberleri sıradan bir olay haline geldi