Bursa Şehir Tiyatrosu kadrosunu güçlendiriyor

Bursa Şehir Tiyatrosu, Kadrosunu Güçlendirerek 17 İlçede Oyunlar Sahneleyecek

Bursa’da kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sunan Büyükşehir Belediyesi, Şehir Tiyatrosu’nda yeni bir dönemi başlatıyor. Şehir Tiyatrosu, 17 ilçede oyunlarını seyirciyle buluşturmak için oyuncu kadrosunu genişletme kararı aldı.

Usta sanatçı Ali Düşenkalkar’ın Genel Sanat Yönetmenliğini üstlendiği Şehir Tiyatrosu, 17 kişilik oyuncu kadrosunu güçlendirmeyi ve 27 kişiye çıkarmayı hedefliyor. Oyuncu seçmelerine yoğun ilgi gösteren tiyatro severler, yeni yeteneklerin sahnede yer almasını heyecanla bekliyor.

8-9-10 Ocak tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seçmelere 501 kişi katıldı. Dans, hareket, müzik, ritim, kulak, konuşma ve diksiyon gibi temel becerilere önem verilen elemelerde, finale kalan adaylar usta sanatçılardan oluşan jürinin karşısına çıktı.

Okan Bayülgen, Devrim Yakut, Alican Yücesoy, Emrah Eren, Prof. Dr. Tülin Sağlam ve Songül Öden’den oluşan jüri, adil bir şekilde yeni oyuncuları belirlemek için titizlikle değerlendirme yapmaktadır.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ali Düşenkalkar, değişim ve dönüşümün içerisinde olduklarını belirtti. Şehir Tiyatrosu’nda 17 oyuncu bulunduğunu dile getiren Düşenkalkar, 17 ilçede oyunların sahnelenecek olmasıyla ilgili çalışmalara başladıklarını ifade etti. Genç yeteneklere kapılarını açtıklarını vurgulayan Düşenkalkar, 10 yeni oyuncuyla sezon hazırlıklarına başlayacaklarını söyledi.

Jüri üyesi Emrah Eren, tiyatro sahnesinde yeni yüzler aradıklarını belirtirken, bu yeni yeteneklerin kente hizmet edeceklerine inandıklarını sözlerine ekledi.

Related Posts

Diyarbakır’da İtfaiye Aracının Kazası

Ergani’de itfaiye aracı devrildi, 1’i ağır 3 itfaiye eri yaralandı, inceleme başlatıldı.

Gazipaşa’da Kirlilik Sorunu: 500 Metre Boru Bulundu

Gazipaşa’da Selinus Sahili’nde bulunan 500 metre uzunluğundaki plastik boru kaldırıldı.

Eşini Öldüren Uğur Zan’a Müebbet Hapis İstemi

Çanakkale’de Uğur Zan, boşanma aşamasındaki eşi Zeynep Zan’ı tabancayla öldürdü. Müebbet hapis cezası istendi.

Sarıgül: ‘Sosyal medya Meclis’ten güçlü’ dedi takipçisinden anında zor bir soru geldi…

CHP’li Mustafa Sarıgül, sosyal medyanın Meclis’ten daha güçlü olduğunu söyledi, takipçisinden anında zor soru geldi…

Antalya’da Sıcak Hava ile Konyaaltı Sahili Doldu

Antalya’da sıcak hava dalgasıyla sahil doldu. Hava 37, deniz suyu 32 derece. İnsanlar serinlemek için akın etti.

Gazze’de Açlık Faciası

Son 24 saatte 6 kişi açlıktan hayatını kaybetti, can kaybı 133’e ulaştı.