Meteoroloji’den bir bölge ve 8 il için sağanak yağış ve kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminleri Açıklandı: İşte Hava Durumu Detayları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu hava etkili olacak. Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevresinde ise yağmur ve sağanak bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Kayseri, Kırşehir, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Karaman, Tokat ve Ardahan çevresinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olaylarına dikkat edilmesi gereken uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pus ve yer yer sisin de etkili olacağını belirtti. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklıklarının, iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı ancak diğer bölgelerde belirgin bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Kongo’da sel, 100 can aldı

Kongo’nun doğusunda Tanganika Gölü kıyısındaki Kasaba köyünde sel felaketi en az 100 can aldı. Ulaşımın sadece gölden sağlandığı ve iletişim altyapısının bulunmadığı bölgede yardım çalışmaları güçlükle ilerliyor.

⁠IMF’den Pakistan’a 1,4 milyar dolarlık yeni kredi

⁠IMF’den Pakistan’a 1,4 milyar dolarlık yeni kredi

Kuzenini öldürmüştü: İstenen ceza belli oldu

Pendik’te, kuzeni Duygu Şahin’i bıçaklayarak öldüren Talip Yıldız hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle iddianame hazırlandı. İddianamede ifadesine yer verilen ve kuzeni Duygu’yu 45 bıçak darbesiyle öldürdüğü ortaya çıkan, Talip Yıldız’ın, genç kızla gönül ilişkisi olduğunu söylediği belirtildi.

Engelli öğrenciye skandal yanıt veren rektör konuştu: Sözlerim çarpıtıldı

Kocaeli Üniversitesi’nde soru-cevap etkinliğinde engelli öğrencinin tuvalet talebiyle ilgili verdiği cevapla tartışmaların odağında kalan Kocaeli Üniversitesi’nde (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Etkinlik sırasında dile getirilen engelli tuvaleti meselesi, devletimizin gücüyle çözülemeyecek bir mesele değildir. Bu konu çarpıtıldı. Devletimiz güçlüdür; binlerce, yüz binlerce tuvalet yapabilir. Burada mesele yalnızca bir tuvalet değil” dedi.

İmamoğlu’ndan yeni açıklama: Sesimizden korkuyorlar

Erişim engeli getirilen X hesabı üzerinden, uluslararası kamuoyuna yönelik paylaşımlar yapan CHP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, bu hesaptan yeni bir paylaşımda bulundu.

Gazze’de 65 binden fazla çocuk açlık nedeniyle ölüm riski altında: 40 gündür ekmeğe erişim yok

İsrail’in uyguladığı abluka nedeniyle Gazze’de 65 binden fazla çocuğun açlık kaynaklı ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi. Gazze’deki hükümetin medya ofisi yaptığı açıklamada “Bölgede 40 gündür hiçbir fırın çalışamıyor, halkın temel gıdası olan ekmeğe erişimi tamamen kesilmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir